Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

L’Orquestra Simfònica del Liceu debuta a l’Ópera de París per celebrar el seu 175è aniversari

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Opéra National de París acull aquest dissabte per primer cop en la seva història l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, ??dirigida per Josep Pons, que interpreta, en versió concert, ‘El castell de Barbablava’, de Bela Bartók. L’esdeveniment forma part de les celebracions del 175è aniversari del teatre operístic barceloní i s’emmarca en el programa d’internacionalització de la institució. Amb una partitura d’alta intensitat dramàtica, l’òpera concentra en una hora una història d’intrigues amb dos protagonistes, interpretats per sir Bryn Terfel (Barbablava) i la soprano sueca Iréne Theorin (Judith).

Després del concert de Gustavo Dudamel i la seva orquestra el passat setembre al Liceu, l’agermanament del Teatre amb l’Opéra de París i l’intercanvi de les seves orquestres mostra la bona sintonia entre dues de les institucions operístiques referents a Europa.

Publicitat

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, han assistit al debut de l’orquestra del Liceu al teatre parisenc. Garriga ha destacat la importància que l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu debuti a París i ha ressaltat que “Catalunya i la seva cultura són més presents que mai arreu”. Garriga també ha fet valdre “l’excel·lent nivell de l’orquestra” i ha dit que aquest concert “és la millor manera de celebrar el 175è aniversari d’una institució de primer nivell, reconeguda internacionalment i primordial per a la cultura catalana”. La consellera de Cultura també ha convidat tothom a participar en la resta d’activitats que s’estan programant per celebrar el 175è aniversari del Liceu.

Per la seva banda, Serret ha afirmat que la presència del Liceu a París és un exemple excel·lent de com l’acció exterior catalana s’exerceix des de tots els àmbits. “El Govern la lidera i acompanya, però l’acció exterior la fem entre tots”, ha dit Serret, qui també ha destacat especialment el “paper que juga la cultura catalana en la projecció internacional del país”. Serret ha agraït la tasca de la Delegació del Govern a França i de l’Institut Ramon Llull, i ha celebrat “la coordinació creixent entre tots els actors que fan acció exterior i que permeten assolir fites com el concert a París”. A la celebració també hi ha assistit la delegada del Govern a França, Eva Doya le Besnerais.

El president del Liceu, Salvador Alemany, valora positivament l’agermanament. “Tots estem orgullosos d’aquesta relació musical entre París i Barcelona, encarnada a les nostres respectives institucions. Les nostres dues cases, l’Opéra de París, i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, fundat a mitjans del segle XIX, segueixen sent tan vibrants i potents com sempre, dedicats a l’òpera i la dansa després de més d’un segle i mig”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió