Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’orquestra estatunidenca Hickman omple de música clàssica l’església de Sant Gaietà de Barcelona

ACN Barcelona.-L’orquestra estatunidenca Hickman ha omplert de música clàssica l’església de Sant Gaietà de Barcelona. La formació de corda, sota la batuta de Dustin Frieda, ha debutat aquest dimarts a […]

Avatar
Agències 10/08/2021

ACN Barcelona.-L’orquestra estatunidenca Hickman ha omplert de música clàssica l’església de Sant Gaietà de Barcelona. La formació de corda, sota la batuta de Dustin Frieda, ha debutat aquest dimarts a la capital catalana amb un concert que ha portat per lema ‘Música per combatre la covid’. La trentena d’estudiants de secundària que integren la formació s’han posat el públic a la butxaca amb un repertori que ha inclòs obres de Mozart, Haydn, Biber, Grieg i Ungar, entre altres. L’actuació d’aquest dimarts forma part de la gira que l’orquestra fa per l’Estat i que acabarà aquest diumenge al Convent de Santa Clara de Carmona (Sevilla). El concert de Barcelona ha estat l’únic que el conjunt ha fet a Catalunya.

“No és una sala de concerts, és una església oberta al públic. I especialment oberts a la cultura i a la música”, han dit des de l’organització del concert just abans que comencés l’actuació musical. Així, més d’una cinquantena de persones han assistit al concert, que era gratuït. En la mateixa línia, des de l’església han agraït que l’orquestra Hickman oferís un concert a Barcelona. Fundada el 1898, l’orquestra de l’escola pública David Henry Hickman, a Columbia, la formen una trentena d’estudiants d’entre primer i últim curs de secundària. Així, tots els músics tenen entre 15 i 17 anys. A causa de les restriccions de la covid-19, tots els músics han tocat amb mascareta durant tot el concert. Pel que fa al director, Dustin Frieda, va iniciar la seva carrera musical en la mateixa escola pública, on tocava el violí. Més tard va passar pel conservatori de música de la universitat de Carolina del Sud. Com a intèrpret, Frieda ha rebut diferents premis i ha fet gires pels Estats Units i Europa com a músic de cambra i també com a solista. El 2012 va començar la seva carrera en l’educació, on ha treballat com a professor de música, director d’orquestra i director de cor.