Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Orquestra de Cambra Franz Liszt substituirà als Virtuosos de Moscou al BCN Clàssics

ACN Barcelona – L’Orquestra de Cambra Franz Liszt substituirà als Virtusos de Moscou al BCN Clàssics. Així ho ha explicat l’organització que ha indicat que el concert de la prestigiosa […]

Agències 12/04/2022

ACN Barcelona – L’Orquestra de Cambra Franz Liszt substituirà als Virtusos de Moscou al BCN Clàssics. Així ho ha explicat l’organització que ha indicat que el concert de la prestigiosa orquestra serà el 19 d’abril i comptarà amb el director artístic de la formació, el violoncel·lista István Várdai. El conjunt obrirà el concert amb la ‘Holberg Suite’ Op.40 de Edvard Grieg i oferirà el primer dels concerts per a violoncel de Joseph Haydn, el nº1 en Do major. L’organització ha indicat que també es podrà gaudir de ‘Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern’ de Xavier Montsalvatge i la ‘Serenata per a cordes en Do major’, Op.48 de Piotr Ilich Txaikovski.

L’Orquestra de cambra Franz Liszt es va fundar l’any 1963 pels alumnes de l’Acadèmia de Música Franz Liszt de Budapest. Com orquestra nacional d’Hongria, van prendre el nom de Liszt com a homenatge al gran compositor, admirat per la seva naturalesa renovadora i el seu virtuosisme. 

Per la seva banda, István Várdai “equilibra la interpretació d’un ampli repertori de concerts amb un profund amor per la música de cambra”, col·laborant amb músics com András Schiff, Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Jean-Efflam Bavouzet i Mischa Maisky. En cambra i recitals, ha actuat en algunes de les principals sales del món, recentment amb la pianista Elisabeth Leonskaja i la violinista Liza Ferschtman.