Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

L’organitzador del BCN Beach Festival reclama a l’Ajuntament de Sant Adrià que rectifiqui i no l’obligui a cancel·lar

ACN Sant Adrià de Besòs – L’organitzador del Barcelona Beach Festival ha reclamat en un comunicat a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs que rectifiqui i no l’obligui a cancel·lar […]

Agències 01/07/2022

ACN Sant Adrià de Besòs – L’organitzador del Barcelona Beach Festival ha reclamat en un comunicat a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs que rectifiqui i no l’obligui a cancel·lar l’esdeveniment. Live Nation reacciona així a la decisió del consistori de denegar-li la llicència per al certamen un dia abans que se celebri per manca de documentació. Els responsables del festival subratllen, en canvi, que la documentació que falta, un informe de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat, “és obligació i responsabilitat exclusiva de l’administració responsable d’autoritzar l’activitat”. Per això acusen el consistori de presentar la sol·licitud “fora de termini”, malgrat que ells havien presentat el projecte de l’activitat “amb l’antelació suficient”.

Els organitzadors subratllen que el festival, que se celebra al Parc del Fòrum, té una història de sis edicions, del 2014 al 2019, i que, per tant, tenen un coneixement “extens i exhaustiu” de la documentació “i els terminis”.

Alhora alerta que la denegació de la llicència “sense causa justificada” provoca un perjudici “enorme” tant a Sant Adrià com a Barcelona, en el benentès que “més de 25.000” persones d’arreu del món assisteixen a un certamen que, fins al moment, continua sense permís municipal.

Davant d’aquesta situació, Live Nation ha anunciat una querella contra l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i contra la primera tinent d’Alcaldia, Ruth Soto. També demanarà a l’Ajuntament una reclamació de responsabilitat patrimonial.

L’empresa no renuncia a celebrar l’esdeveniment aquest dissabte però demana disculpes de bell antuvi a artistes i assistents si no aconsegueix una “rectificació” del consistori.