Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’organització del Carnaval de Vilanova descarta celebrar la rua de l’Arrivo i les Comparses per la crisi sanitària

ACN Vilanova i la Geltrú / Sitges.-La Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) ha descartat celebrar els actes més tradicionals de la festa durant el proper […]

Agències 07/09/2020

ACN Vilanova i la Geltrú / Sitges.-La Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) ha descartat celebrar els actes més tradicionals de la festa durant el proper mes de febrer degut a la crisi de la covid-19, segons han avançat membres de l’ens a l’ACN. Així, donen per suprimits de la programació actes com la Merengada de Dijous Gras, la rua de l’Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes del divendres i les icòniques Comparses amb les batalles de caramels del diumenge de Carnaval. “Tenim claríssim que un carnaval normal no es podrà fer”, lamenten des de la FAC, un cop constatat que la pandèmia no remet. Durant aquesta setmana, l’entitat preveu reunir-se amb la Regidoria de Cultura per valorar si creen una programació alternativa amb propostes virtuals.

Des de la FAC lamenten que “la realitat de la pandèmia és incompatible” amb la celebració del Carnaval en el format tradicional, ja que cada any s’agrupen milers de persones a bona part dels actes. Un cop descartada la programació convencional per a una festa prevista de l’11 al 17 de febrer, els organitzadors s’han de reunir en breu amb l’Ajuntament per perfilar un format alternatiu o bé decidir una suspensió complerta. “Està tot a l’aire”, afirmen des de la FAC, que aposten per re formular alguns actes.Mentrestant, al municipi veí de Sitges encara no s’ha pres cap decisió sobre la celebració del Carnaval. Membres de la comissió organitzadora defensen que “cal transmetre missatges positius” i lamenten el degoteig de cancel·lacions de la festa a altres municipis d’arreu de Catalunya. “Tenim molt clar que algun acte s’haurà de fer, perquè el Carnaval és massa important a Sitges”, remarquen, amb previsió de definir les línies generals del format de la festa pel 2021 abans que acabi el mes de setembre.