Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’Organització Col·legial d’Infermeria demanarà permís al govern espanyol per comprar milers de mascaretes

ACN Madrid.-L’Organització Col·legial d’Infermeria demanarà permís aquest divendres al govern espanyol per comprar de forma “immediata” milers de mascaretes. Segons informen en un comunicat, es veuen “obligats” a actuar davant […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Madrid.-L’Organització Col·legial d’Infermeria demanarà permís aquest divendres al govern espanyol per comprar de forma “immediata” milers de mascaretes. Segons informen en un comunicat, es veuen “obligats” a actuar davant la situació “desesperada” que viuen els professionals sanitaris a tot l’Estat. Per això, ja han seleccionat proveïdors internacionals perquè puguin fer compres “massives” de material homologat i “amb plenes garanties de qualitat”. “No estem disposats a que passi ni un dia més sense que disposin del material de seguretat necessari per protegir-se”, assegura el seu president, Florentino Pérez Raya. En cas d’obtenir llum verda, el repartiment serà “transparent i equitatiu” a tot l’Estat d’acord amb necessitats assistencials.

Segons explica Pérez, sol·licitaran al ministeri de Sanitat i al govern espanyol els permissos necessaris per tancar la primera compra, que consistiria en mascaretes FFP2 i FFP3 o de protecció equivalent (N95). El president confia en el “sentit comú” de les autoritats perquè puguin fer-ho de forma ràpida ja que l’únic objectiu que tenen, diu, és portar de forma “urgent” material de seguretat als professionals que s’estan jugant la vida. RepartimentPérez també assegura que si s’aconsegueix l’aprovació de la compra, el repartiment seria “transparent i equitatiu” a tot l’estat espanyol, consensuat amb els col·legis provincials i basant-se en paràmetres “justos” com les necessitats assistencials o el nombre de contagiats. Crítiques al govern espanyolSegons Pérez, les autoritats sanitàries “fa setmanes que parlen d’avions plens de material” o anuncien compres massives. “Tanmateix, l’única realitat avui dia és que els professionals segueixen treballant sense protecció”, lamenta. De fet, afirma que l’organització ja va intentar fa dues setmanes comprar mascaretes a una fàbrica espanyola però Pedro Sánchez ja havia decretat les mesures d’estat d’alarma i la fàbrica no els les va poder vendre. L’Organització Col·legial d’Infermeria engloba tots els col·legis provincials d’Espanya, els Consells Autonòmics i el Consell General d’Infermeria.