Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Ordenança que regularà els usos i activitats de l’Horta de Lleida tira endavant amb el consens dels grups municipals

ACN Lleida.-La comissió de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida ha donat llum verda al text de l’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta de Lleida. Es tracta d’un reglament […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Lleida.-La comissió de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida ha donat llum verda al text de l’Ordenança reguladora dels usos i activitats de l’Horta de Lleida. Es tracta d’un reglament específic per al desenvolupament d’aquesta zona de la ciutat que ha incorporat la visió i la participació dels veïns, agents implicats i grups polítics municipals. L’Ordenança de l’Horta pretén regular la convivència entre les persones que viuen, treballen o gaudeixen d’aquest espai natural de la capital del Segrià. Així, concreta les normes que s’han de complir en àmbits com la xarxa viària de camins, les telecomunicacions, la conservació de les finques i el paisatge. També estableix les normes que han d’harmonitzar les activitats que s’hi desenvolupen.

La redacció d’aquest nou reglament llargament reivindicat pels veïns de l’Horta de l’ordenança va començar al novembre del 2019 i el text final és el resultat d’una àmplia participació i de la incorporació de totes les sensibilitats, segons ha posat de relleu el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro. Així, ha agraït les aportacions fetes per veïns, productors, entitats, associacions i sindicats i pels diferents grups municipals per definir aquest document per al desenvolupament i protecció natural d’aquest espai del municipi de Lleida. Castro ha explicat que l’ordenança “recull, amb la màxima concreció possible, totes les necessitats de l’Horta en l’actualitat, les seves possibilitats de creixement, el treball per garantir-ne l’accessibilitat i els usos públics, juntament amb un règim d’inspecció i sancions que vetllarà per la seva protecció”. Un cop informada favorablement a la comissió de l’Horta, l’ordenança es debatrà a la comissió d’Urbanisme i s’elevarà a l’aprovació inicial del ple de la Paeria del mes de maig.Vial per a carril bici i VPM entre el camí Vell d’Albatàrrec i l’Institut dels TemplersLa comissió de l’Horta també ha aprovat aquest dimarts la construcció d’un vial de prop de 750 metres de llarg i 3,30 metres d’ample que unirà el camí Vell d’Albatàrrec amb l’Institut Castell dels Templers. Aquest nou carril estarà destinat a la circulació de bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i respon a la demanda de la comunitat educativa del centre educatiu, per millorar la seguretat i mobilitat dels alumnes que s’hi desplacen diàriament. Els elements constructius del nou vial s’adaptaran a la zona de l’Horta i s’utilitzaran materials com ara la fusta per realitzar les delimitacions de seguretat.