Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

L’oposició tomba el pressupost de l’Ajuntament de Badalona

|

- Publicitat -

ACN Badalona – El PP i Guanyem Badalona han votat en contra del pressupost municipal que presentava aquest dimarts al ple el govern municipal del PSC, ERC, En Comú Podem i Junts. Els grups de l’oposició han retret al govern intentar aprovar els comptes de 2022 sense haver-los volgut negociar. Per la seva part, l’alcalde, Rubén Guijarro, els ha demanat fins a última hora una abstenció: “Donem-nos 30 dies més fins a l’aprovació definitiva. I si no és possible, no és possible. És l’oportunitat que necessita Badalona”, ha pregat sense èxit l’alcalde socialista. Fonts municipals han explicat a l’ACN que la intenció és “esgotar totes les vies de diàleg” per, si cal, tornar a portar el pressupost al ple i deixar la qüestió de confiança com a última opció.

Després de prop d’una hora de debat, el pressupost de l’Ajuntament de Badalona no s’ha aprovat, tal com estava previst. L’oposició hi ha votat en contra retraient l’actitud de l’alcalde, Rubén Guijarro, a qui han demanat que evités portar els comptes a votació. Des de Guanyem li han demanat que retiri el punt per reprendre la negociació.

Publicitat

La portaveu de la formació municipalista, Nora San Sebastián, ha afirmat que deixar el punt sobre la taula hagués estat un “acte de responsabilitat” en front “l’acte de fe” que demanava el líder socialista perquè els grups de l’oposició permetessin la tramitació dels comptes. “Hi ah un govern en minoria que no té voluntat de negociar”, s’ha lamentat San Sebastián.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el regidor popular, Juan Fernández, que ha demanat al govern municipal que separés la votació del pressupost ordinari de la del pressupost d’inversions. En el cas de les inversions, Fernández ha assegurat que el PP hi hagués donat suport.

Fernández lamenta que el govern municipal faci “el contrari del que deia que faria” i actuï “despòticament com si tinguessin majoria”. El regidor del PP diu que les formes del govern que lidera el PSC no són les adequades i li retreu que intenti aprovar uns comptes sense haver-los consensuat amb cap altra formació política.

Per la seva part, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat “sorprès” per la “manca d’estima” de l’oposició cap a Badalona i avisa que sense un pressupost no serà possible “presentar batalla” a la crisi provocada per la covid. “No estan a l’alçada del que demanen els veïns”, a etzibat l’alcalde.

Amb tot, la presentació d’una qüestió de confiança per aprovar els comptes, com han explicat des del govern municipal en els darrers dies, no és ara l’opció prioritària per a Guijarro. Fonts del govern municipal detallen que la intenció és poder aprovar el pressupost per la via ordinària i per això s’intentarà novament reprendre les converses. No s’ha fixat, per ara, cap calendari ni dates límit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió