Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’oposició reclama la compareixença de Colau per la polèmica i la cancel·lació del concert als balcons

ACN Barcelona.-Tots els grups de l’oposició han reclamat la compareixença de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la polèmica del concert als balcons ‘Barcelona, ens en sortirem’, cancel·lat després de […]

Avatar
Agències 03/05/2020

ACN Barcelona.-Tots els grups de l’oposició han reclamat la compareixença de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la polèmica del concert als balcons ‘Barcelona, ens en sortirem’, cancel·lat després de la retirada massiva d’artistes i el malestar generat en el sector cultural. Els cinc portaveus d’ERC, JxC, Cs, PP i BxC han registrat una petició conjunta per tal que Colau expliqui en una comissió extraordinària de Presidència el procés de contractació del concert –que s’havia de celebrar el proper 9 de maig- i el detall de les despeses. Els grups polítics del consistori consideren “imprescindible” conèixer tots els serrells de l’expedient municipal tramitat i que havia permetre la celebració d’un esdeveniment amb un cost de fins a 200.000 euros.

En l’escrit conjunt que han registrat, els grups recorden que l’alcaldessa va reconèixer que per organitzar el concert es van fer servir els mecanismes de contractació que preveu el decret de l’estat d’alarma. Per això, els partits reclamen estar al corrent de tots els detalls d’aquest expedient i la compareixença de Colau en una reunió extraordinària de la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció. Amb producció d’El Terrat i MediaPro, el concert ‘Barcelona, ens en sortirem’ s’havia presentat com un ‘regal’ a la capital catalana després de vuit setmanes de confinament per l’estat d’alarma. Diversos artistes però es van anar donant de baixa quan va transcendir que el cost de l’esdeveniment era d’uns 200.000 euros en plena emergència sanitària.