Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’oposició acusa el govern de Sant Vicenç dels Horts de no invertir 3 MEUR del pressupost del 2020

ACN Sant Vicenç dels Horts.-El grup municipal de Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi i ERC) ha denunciat que el govern municipal va acumular el passat exercici, el de […]

Agències 18/03/2021

ACN Sant Vicenç dels Horts.-El grup municipal de Junts x Sant Vicenç (Vicentins pel Canvi i ERC) ha denunciat que el govern municipal va acumular el passat exercici, el de l’esclat de la pandèmia, un romanent de més de 3 milions d’euros. La portaveu de Junts x Sant Vicenç, Maite Aymerich, assegura que van advertir que calia adaptar els comptes a la nova situació per no acabar l’any “amb diners al calaix” que no servirien per pal·liar els efectes de la covid-19. Tot i l’advertència, afegeix, el govern municipal, per “falta de ganes”, va seguir aplicant uns comptes elaborats en situació pre-pandèmica. Des de l’Ajuntament justifiquen aquest romanent per un ingrés extraordinari de l’Estat i per l’anul·lació de moltes activitats per culpa de la covid-19.

Sobre l’aportació de l’Estat, el regidor d’Economia i Hisenda, Xavi Gómez, explica que l’any passat el consistori va ingressar 672.000 euros en concepte de Participació dels Tributs de l’estat, 422.000 més dels inicialment previstos.Tot i el romanent acumulat, Gómez deixa clar que durant el 2020 “no es va deixar d’invertir” i que “cap necessitat no va quedar descoberta”. A més, en un comunicat, assegura que el govern municipal està treballant per destinar aquest estalvi a pal·liar els efectes de la covid-19 i garantir que “ningú es quedi enrere”.