Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’operador ferroviari ILSA incorpora Fabrizio Favara com a conseller delegat

ACN Barcelona.-L’operador ferroviari privat d’alta velocitat ILSA ha anunciat la incorporació de Frabrizio Favara com a conseller delegat de la companyia. Favara ha ocupat, fins aquest juliol, la Direcció General […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-L’operador ferroviari privat d’alta velocitat ILSA ha anunciat la incorporació de Frabrizio Favara com a conseller delegat de la companyia. Favara ha ocupat, fins aquest juliol, la Direcció General d’Estratègia, Planificació, Sostenibilitat i Innovació de Trenitalia, un dels operadors ferroviaris europeus més destacats. El directiu compartirà l’alta direcció amb el fundador i director general de la companyia, Víctor Bañares, que va dirigir la transformació comercial de Renfe en la posada en marxa de les principals línies d’alta velocitat, entre elles, la de Barcelona-Madrid. El 2015 va fundar ILSA, que va resultar ser una de les empreses guanyadores en la licitació d’Adif juntament amb SNCF i Renfe. La companyia operarà a partir del 2022.

Fins a la seva desvinculació amb Trenitalia, Favara va compaginar el seu càrrec amb la presència als consells de diferents societats del grup, com Mercitalia Rail i Mercitalia Intermodal, tant a Alemanys i als Països Baixos, incloent Netinera Deutschland i l’holandesa Qbuzz, ambdues companyies de transport de passatgers.Actualment, ILSA està presidida per Carles Bertomeu i està participada per Trenitalia i per Air Nostrum. Tot i que la liberalització de l’alta velocitat serà un fet a partir del pròxim 14 de desembre, iniciarà les operacions el 2022 i connectarà entre si Barcelona, Madrid, Sevilla, Màlaga, Còrdova, València, Alacant i Saragossa sota la seva nova marca comercial. Comptarà amb una flota de 23 metres nous de darrera generació, fabricats per Hitachi Rail i Bombardier, amb una inversió d’uns 800 milions d’euros.