Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’ONCE crea el canal de YouTube ‘Cultura a Cegues’ perquè les persones invidents es mantinguin actives

ACN Barcelona.-L’ONCE Catalunya ha posat en marxa aquest divendres el canal de YouTube ‘Cultura a Cegues’ per tal que els seus 10.000 afiliats es mantinguin actius tot i el confinament. […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-L’ONCE Catalunya ha posat en marxa aquest divendres el canal de YouTube ‘Cultura a Cegues’ per tal que els seus 10.000 afiliats es mantinguin actius tot i el confinament. Les emissions han començat a les dotze del migdia amb la sèrie ‘En temps de confinament’ i el monòleg d’humor de Marc Buixaderas ‘Posa un discapacitat a la teva vida’ a través de l’enllaç https://youtu.be/6-_B3gvpeMk . Per aquest espai també hi passaran en les pròximes setmanes artistes de diversos àmbits com músics, cantants o cuiners. Paral·lelament, l’ONCE ha recopilat una “àmplia varietat de propostes culturals, educatives i d’oci” a la Guia de Recursos d’Oci en Quarantena #JoEmQuedoACasa, disponible a través del ClubONCE, un web d’accés exclusiu per a usuaris cecs.

A través d’un comunicat, l’ONCE ha detallat que té una biblioteca digital “amb un fons documental d’aproximadament 60.000 títols, del qual es beneficien cada any més de 9.000 persones amb discapacitat visual, que realitzen més de 336.000 descàrregues anuals en diferents formats de lectura accessible”.A més, té la videoteca Audesc que té “una gran quantitat de pel·lícules i sèries audiodescrites de fàcil accés per a les persones cegues o amb discapacitat visual greu, que recull títols de tots els gèneres i èpoques i que periòdicament va augmentant el seu fons documental”. Per exemple, recentment es va incorporar la sèrie completa de ‘Chernobyl’ i les pel·lícules ‘Big Little Lies’, ‘Lady Falcó’, ‘Mary Shelley’ i ‘Shazam’.