Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’OMS insta els governs a seguir els passos de Biden amb les patents

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha instat els governs a seguir els passos del president dels Estats Units Joe Biden amb les patents. El director general de l’OMS, Tedros […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut ha instat els governs a seguir els passos del president dels Estats Units Joe Biden amb les patents. El director general de l’OMS, Tedros Adhanom, ha assegurat aquest divendres que l’anunci dels EUA constitueix una “declaració transcendental” per aconseguir l’equitat de vacunes i ha dit que espera que altres països “facin el mateix”. Adhanom ha afirmat que davant aquesta crisi sanitària “sense precedents” es necessita una actuació “sense precedents”, recordant que hi ha disposicions d’exempcions a la propietat intel·lectual per aquest tipus de situacions: “Si no es fan servir ara, per quan seran?”.

L’OMS ha recordat que més de mil milions de dosis han estat distribuïdes, però que “només” el 0,3% han arribat als països pobres.Adhanom ha titllat aquest fet “d’inacceptable des del punt de vista moral” i que no es podrà vèncer el virus “en un món dividit”. També s’ha referit al sector privat i ha dit que l’OMS “valora molt” la seva contribució en la lluita contra la pandèmia i defensa que rebin beneficis per les inversions fetes en recerca i desenvolupament i per aconseguir major innovació.Adhanom s’ha dirigit al G7 i ha dit que cal augmentar la capacitat de producció i la cobertura de vacunes a tots els països: “Necessitem tenir el suport immediat per aconseguir l’equitat de les vacunes”.