Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’OMS fa una crida per “evitar l’austeritat” i les retallades en sanitat a Europa per la crisi de la covid-19

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut tem que els països europeus responguin a la crisi de la covid-19 com ho van fer amb la crisi financera del 2008, retallant en […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Brussel·les.-L’Organització Mundial de la Salut tem que els països europeus responguin a la crisi de la covid-19 com ho van fer amb la crisi financera del 2008, retallant en sanitat, i ha fet una crida per “evitar l’austeritat”. “La prioritat ha de ser invertir en salut, protecció social, i sobretot, evitar l’austeritat que ha devastat la vida de tants a Europa”, ha defensat el director general de l’OMS a Europa, Hans Kluge. L’OMS ha defensat que la recuperació europea ha de portar a una “economia del benestar” que “proporcioni una xarxa de seguretat per a tothom”. L’OMS ha lamentat que la despesa en sanitat es reduís en la meitat dels països europeus els anys posteriors a la crisi financera del 2008.

“Aquelles retallades van impedir a molta gent accedir a l’atenció mèdica que necessitaven”, ha afirmat Kluge. Fins a un 9% de les llars europees es van veure empeses a la pobresa per haver de pagar-se l’assistència mèdica, apunta l’OMS.