Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

L’oficina de Puigdemont va sufragar un dels viatges d’Alay a Moscou

ACN Barcelona – L’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va assumir un dels viatges del responsable d’aquest organisme, Josep Lluís Alay, a Rússia. Es tracta concretament de la […]

Agències 14/06/2022

ACN Barcelona – L’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va assumir un dels viatges del responsable d’aquest organisme, Josep Lluís Alay, a Rússia. Es tracta concretament de la visita feta el 5 de març de 2019 a Moscou, segons ha explicat el Govern en resposta a una pregunta parlamentària del PSC-Units. El Departament de Presidència es va fer càrrec inicialment el cost del bitllet d’avió, però posteriorment, el 17 d’abril, l’oficina de l’expresident va abonar-los l’import del trajecte, segons ha detallat la conselleria. La resta del viatge el va sufragar l’oficina de Puigdemont.

La Generalitat diu no tenir coneixement de cap altra despesa relacionada amb viatges a Rússia, tot i que Alay ha admès públicament que va viatjar al país en tres ocasions: dues en viatges privats i una com a cap de l’oficina de Puigdemont. “No consten altres despeses relacionades amb altres viatges a Rússia ni relacionades amb una reunió el dia 17 d’octubre de 2019 a Barcelona. Per tant, no es van assumir mitjançant els crèdits de l’oficina de l’expresident ni del Departament”, conclou el Govern.

Tot i que algunes publicacions han vinculat aquests trajectes a reunions amb suposats contactes del Kremlin, Alay ha defensat que es van fer per l’interès de mitjans de comunicació russos d’entrevistar l’expresident català.