Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Oficina de la Reforma Horària demana “preservar” els hàbits més saludables sorgits amb al teletreball en la pandèmia

ACN Barcelona.-L’Oficina i el Consell Assessor per a la Reforma Horària proposen “preservar” i “reforçar” els hàbits horaris més saludables que han sorgit amb la pandèmia de la covid-19. En […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-L’Oficina i el Consell Assessor per a la Reforma Horària proposen “preservar” i “reforçar” els hàbits horaris més saludables que han sorgit amb la pandèmia de la covid-19. En un comunicat, han coincidit que les mesures adoptades per les administracions públiques han de ser una oportunitat per “avançar en la distribució dels usos del temps” i “reforçar una activitat social rutinària, cada cop més matutina”. Constaten que cal equiparar-se amb els horaris d’altres països europeus “per millorar la qualitat de vida de tots els catalans”. Així, han afirmat que és possible modificar i adaptar els horaris. En el terreny laboral han afirmat que cal abordar l’avançament perquè hi ha sectors on encara es fan horaris “llargs” i “tardans”.

“La incorporació del teletreball, cada cop més generalitzada, també ha permès començar a fer un canvi en els sistemes d’organització horària. Però, també cal incorporar aquesta nova eina d’una forma coherent i ordenada. És a dir, posar en marxa fórmules combinades com el teletreball amb la presencialitat; la necessària desconnexió tecnològica o el treball per objectius”, han defensat en el comunicat que han difós.Per això, tant l’Oficina com el Consell Assessor han defensat que el teletreball no és un “privilegi” sinó que ha d’esdevenir una forma d’organització del temps laboral i educatiu que ha d’estar “ben dissenyada per evitar inconvenients”. Amb la covid-19 han alertat que s’ha implantat de forma “indiscriminada” i “precipitada” i que això ha portat a discriminacions, dificultat en la conciliació, excés d’hores treballades i menys accés al món digital. Per tot plegat, han conclòs que la crisi de la covid-19 ha posat damunt la taula l’oportunitat per adquirir uns hàbits personals, laborals i socials “més saludables”.