Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’OFF Concurs Maria Canals engega un nou curs

ACN Barcelona.-L’Associació del Concurs Maria Canals ha recuperat les seves línies d’actuació de l’OFF Concurs, que aplega activitats educatives, divulgatives i socials per promoure la pràctica universal de la música […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-L’Associació del Concurs Maria Canals ha recuperat les seves línies d’actuació de l’OFF Concurs, que aplega activitats educatives, divulgatives i socials per promoure la pràctica universal de la música i el piano. Reprèn projectes com El Maria Canals Porta Cua, El Maria Canals Educa i el projecte social ‘Em toca’, després del gran èxit del ‘Tu hi toques’ en línia durant el confinament. Tots els projectes de l’OFF Concurs s’han adaptat a la covid-19 i segueixen les mesures d’higiene i seguretat requerides. Ara, més que mai, han recalcat els organitzadors, “aquests projectes prenen més rellevància per la seva tasca educativa i social i compten amb una molt bona acollida per part de les escoles i les poblacions on es desenvolupen”.

El Maria Canals ha recuperat El Maria Canals Porta Cua, que consisteix en la col·locació de pianos de cua a disposició de la ciutadania, a diversos municipis de Catalunya per fomentar la revitalització del sector cultural i, alhora, fer territori amb accions descentralitzades. La música arribarà a municipis tan diversos com Sant Pere de Ribes, Sitges, Igualada, Teià, Palau Solità i Plegamans, Manlleu, Puig Reig i Rupit, i d’altres que es van sumant al projecte al llarg del curs. A més, a l’octubre reprèn El Maria Canals Educa amb el projecte Piano als patis, amb el suport de Fundació ‘la Caixa’, i que va quedar interromput per la crisi sanitària. L’activitat, centrada aquest cop al barri d’Horta-Guinardó, es reprèn el dia 5 d’octubre amb un piano del Maria Canals que itinerarà per diverses escoles per fer palès que l’educació és fonamental en la pràctica musical. D’altra banda, la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occidente, i el Concurs Internacional Maria Canals continuen impulsant el projecte social ‘Em Toca!’ que, un any més, es desenvolupa als barris de La Verneda i Ciutat Meridiana (Barcelona), Usera (Madrid) i Macarena (Sevilla). Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la pràctica musical entre nens i nenes d’entorns amb elevats percentatges de població en situació de vulnerabilitat social a través de la concessió de beques a 124 nens i nenes de cadascuna de les 21 escoles participants.