Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

L’ocupació repunta un rècord 0,9% a l’Eurozona el tercer trimestre després d’enfonsar-se pel confinament

ACN Brussel·les.-L’ocupació registra un increment rècord el tercer trimestre de l’any amb un augment d’un 0.9% a l’Eurozona i la Unió Europea després de la caiguda pel confinament, segons les […]

Agències 13/11/2020

ACN Brussel·les.-L’ocupació registra un increment rècord el tercer trimestre de l’any amb un augment d’un 0.9% a l’Eurozona i la Unió Europea després de la caiguda pel confinament, segons les estimacions de l’Eurostat. Les xifres suposen el major increment des del 1995, any en què es va començar a registrar les dades. El repunt arriba després d’una davallada històrica el segon semestre de l’any, on l’ocupació va caure un 2.9% a l’Eurozona i un 2.7% a la UE. Les dades indiquen una recuperació, tot i que la tendència es manté baixa en comparació a l’any passat, amb una ocupació un 2% per sota a l’Eurozona i un 1.8% a la UE per culpa de la crisi de la covid-19.

Per altra banda, el PIB espanyol és el segon que més creix de l’Eurozona el tercer trimestre de l’any, només superat pel francès. De fet, l’augment arriba després que l’Estat fos també un dels més afectats per la caiguda del PIB en el trimestre anterior, amb una davallada del 17,8%. Per estats, el PIB de França ha augmentat un 18,2%, seguit de l’espanyol amb un 17.7% i l’italià, amb un 16.1%.L’enfonsament econòmic del segon semestre va ser rècord, entre abril i juny el PIB va caure un 11,8% a l’Eurozona i un 11.4% a la UE. Tot i que ara remunta amb un creixement del 12,6% a l’Eurozona i un 11,6% a la UE, les dades continuen sent inferiors a les de l’any passat, en concret, d’un -4,4% i un -4,3%.