Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

L’oci nocturn preveu que la “presència massiva” de congressistes al MWC aporti 60 MEUR de facturació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’oci nocturn, el sector que més dies ha estat tancat durant la pandèmia, preveu que la “presència massiva” de congressistes al Mobile World Congress (MWC) aporti 60 MEUR de facturació, xifra que representa la meitat que el 2019. El sector celebra el retorn del congrés en les dates habituals, que enguany s’encadenarà amb el cap de setmana de Carnestoltes. Així, els locals –que podran ampliar l’horari d’obertura- preveuen facturació “ininterrompuda” durant 10 dies. “Serà una dosi de recuperació després de dos anys de molt de patiment”, ha valorat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, en declaracions a l’ACN. “Serà una molt bona setmana”, ha afegit el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas.

Així, des d’aquest dijous -quan els locals donaran el tret de sortida del Carnestoltes amb les festes universitàries- fins al dissabte 5 de març preveuen que la facturació estigui “per sobre” de la que hi hauria en una època “normal”. Tant la Fecasarm com el Gremi de Discoteques de Barcelona han assegurat que ho afronten “amb molta il·lusió i optimisme” i han avançat que el ritme de venda d’entrades anticipades “està funcionant molt bé”. “Necessitàvem molt aquesta injecció econòmica i moral que representa poder obrir les empreses”, ha subratllat Mas.

Publicitat

<strong>El MWC, amb xifres “semblants” a les del 2018</strong>

De cara al MWC2022, l’oci nocturn preveu una facturació de 60 MEUR, la meitat que el 2019. Ara bé, es tracta d’una xifra “semblant” a la de l’edició del 2018, any amb “poca activitat” derivat de la situació climatològica adversa. Tot i això, el sector ha assegurat que l’impacte serà “important” perquè l’afluència als locals de nit “pujarà substancialment”.

Així, es preveu que els 60.000 assistents al MWC es gastin de mitjana en restauració i oci nocturn al voltant de 1.000 euros per càpita, el que representa un 25% de la despesa que faran a la capital catalana. En aquest sentit, tant la Fecasarm com el Gremi han coincidit a dir que el perfil d’assistent al MWC “gasta més” que els assistents habituals a les discoteques.  

<strong>Reserves en un 30% de sales de Barcelona</strong>

A banda, el sector ha explicat que algunes de les empreses que participaran al MWC han llogat sales de Barcelona per celebrar-hi algun esdeveniment a banda dels que fan a la Fira de Barcelona. “Són les sales grans, que ja tenen una estructura preparada i un historial en fer coses per al Mobile”, ha apuntat Mas. En aquesta línia, ha xifrat en un 30% els locals barcelonins que estan llogats directament per companyies del MWC.

Després de tot, el sector afronta el Carnestoltes i el MWC tan sols dues setmanes des de la reobertura. Boadas ha assegurat que els locals arriben “amb rodatge” i, de fet, ha explicat que alguns fins i tot s’estan trobant que han de contractar personal extra pels pròxims dies. “Fa dos anys que estem gairebé sense poder facturar i aquest interès ens fa ser optimistes”, ha subratllat. Així mateix, l’oci nocturn ha celebrat que l’increment de l’activitat els permetrà “refer-se lleugerament de la greu situació econòmica”. 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió