Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

L’oci nocturn factura durant l’agost un 3,68% en comparació amb el 2019 i demana al Govern un “canvi de rumb”

ACN Barcelona.-Els locals d’oci nocturn de Catalunya han facturat durant l’agost un 3,68% en comparació amb el 2019, segons la patronal Fecalon. Així ho recull l’estudi que ha elaborat l’entitat […]

Avatar
Agències 26/08/2021

ACN Barcelona.-Els locals d’oci nocturn de Catalunya han facturat durant l’agost un 3,68% en comparació amb el 2019, segons la patronal Fecalon. Així ho recull l’estudi que ha elaborat l’entitat sobre l’impacte de la covid-19 en el sector, on constaten que tan sols un 8,2% dels enquestats han cobert les expectatives que tenien durant l’estiu. Amb tot, asseguren que les xifres demostren “la ruïna del sector” per segon estiu consecutiu i exigeixen al Govern un “canvi de rumb” amb un oci “obert i regulat” per tal d’evitar botellots i festes il·legals. En aquest sentit, exigeixen un “pla per la reactivació” de manera “immediata” que permeti recuperar l’activitat al 100% dels locals durant el pròxim mes de setembre.

Així, des de Fecalon fan una valoració “crítica i molt negativa” de la desescalada durant l’última fase de la crisi del coronavirus. La patronal remarca que un 91,8% dels enquestats consideren que la gestió política del final de l’estat d’alarma ha resultat “desastrosa”. Així mateix, en una escala d’1 a 10 per valorar el compliment de les expectatives que tenia el sector sobre l’estiu, els empresaris consideren que tan sols han arribat a una puntuació d’1,6. Tot plegat ho atribueixen a les restriccions imposades per les diferents comunitats autònomes. En relació amb les ajudes econòmiques, asseguren que l’escenari és “tan dramàtic” com en informes anteriors. En aquest sentit, Fecalon es fa ressò de l’estudi de la patronal ‘España de Noche’, que assegura que les pimes catalanes han rebut ajudes per part de l’administració que equivalen a un 17,6% del valor de les pèrdues acumulades. Després de tot, Fecalon considera que la situació és “insostenible” i, per tant, asseguren que reactivaran les protestes i les mobilitzacions durant els pròxims mesos.