Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’OCDE millora les previsions per Espanya i eleva en quatre dècimes el creixement del PIB pel 2023, fins a l’1,7%

ACN Brussel·les – L’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha millorat les previsions de creixement per Espanya de cara al 2023. Segons les estimacions publicades aquest divendres, […]

Agències 17/03/2023

ACN Brussel·les – L’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) ha millorat les previsions de creixement per Espanya de cara al 2023. Segons les estimacions publicades aquest divendres, el PIB espanyol experimentarà un augment de l’1,7% aquest exercici, quatre dècimes més respecte als pronòstics del novembre passat, mentre que pel 2024 es manté la taxa de creixement en l’1,7%. Alhora, l’organització rebaixa la inflació prevista pel 2023 en sis dècimes, fins al 4,2%. No obstant això, l’OCDE avisa que la taxa subjacent -la que no té en compte els preus de l’energia i els aliments no processats- se situarà en el 5%, dues dècimes més en comparació amb les estimacions del novembre.

Les dades presentades aquest divendres per l’OCDE situen Espanya com l’economia que més creixerà d’entre les principals de l’eurozona, per sobre d’Alemanya (+0,3%), França (+0,7%) i Itàlia (+0,6%).

Quant a la inflació, l’Estat també presenta millors dades en comparació amb la resta d’economies de la zona euro. Segons l’informe, aquesta serà del 6,2% el 2023 a l’eurozona, dos punts menys respecte a la dada espanyola.

En l’àmbit global, l’OCDE estima que el PIB experimentarà un creixement del 2,6% pel 2023, quatre dècimes més en comparació a les últimes previsions, mentre que pel 2024 vaticina una millora del 2,9%, dues dècimes més.

Segons els autors del document, les perspectives econòmiques a tot el món són “lleugerament més optimistes” però encara es mantenen “fràgils”, marcades per la incertesa de la guerra d’Ucraïna, l’impacte de la política monetària i l’alt nivell de deute d’alguns països.