Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’OCDE avisa la UE que cal una “ràpida” implementació dels fons per a la recuperació per “reduir la bretxa” amb els EUA

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha avisat aquest dilluns la Unió Europea que és “molt important” una “ràpida” implementació dels fons europeu per a […]

Avatar
Agències 31/05/2021

ACN Brussel·les.-L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha avisat aquest dilluns la Unió Europea que és “molt important” una “ràpida” implementació dels fons europeu per a la recuperació per “reduir la bretxa” amb els Estats Units. En la presentació de les previsions econòmiques de l’organisme, l’economista en cap de l’OCDE, Laurence Boone, ha dit que el bloc comunitari ha actuat “molt ràpid” per fer front a la crisi, però ha justificat que la previsió de creixement per aquest any sigui inferior respecte a la d’altres grans economies perquè la vacunació va començar més tard i va estar “més afectada” per la pandèmia.

En les noves previsions, l’OCDE millora la projecció de creixement de l’economia mundial fins al 5,8% per la vacunació i el paquet fiscal de Joe Biden. Per a l’eurozona l’organisme calcula un augment del PIB del 4,3% amb l’economia espanyola com la que més creixerà de les grans economies de la zona euro. Segons els càlculs de l’OCDE, el PIB espanyol augmentarà un 5,9% aquest any, seguit del francès amb un 5,8%, l’italià amb un 4,5% i l’alemany amb un 3,3%. En el cas dels Estats Units, la previsió de creixement és del 6,9%, mentre que el PIB Regne Unit està previst que augmenti un 7,2%, el de la Xina un 8,5% i el del Japó un 2,6%. En la presentació de les previsions, Boone ha reclamat mantenir el suport fiscal perquè encara hi ha “riscos” per a l’economia. Amb tot, ha demanat que les mesures siguin cada cop més “dirigides”. A més, l’economista en cap de l’OCDE ha instat els estats a “revisar” les despeses i els impostos, així com els processos de reestructuració d’empreses.