Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Localitzen a Verdú 10 sitges d’època romana i ibèrica a les obres del nou traçat de reg del Segarra-Garrigues

ACN Verdú.-Els treballs de construcció del nou reg del sistema Segarra-Garrigues que s’estan portant a terme al sector 6, al terme municipal de l’Urgell, a Verdú, han posat al descobert […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Verdú.-Els treballs de construcció del nou reg del sistema Segarra-Garrigues que s’estan portant a terme al sector 6, al terme municipal de l’Urgell, a Verdú, han posat al descobert un jaciment arqueològic on s’han pogut documentar un conjunt de 10 sitges d’època romana i ibèrica. Al fons d’una d’aquestes sitges s’hi ha descobert l’esquelet d’un èquid jove que podria tenir 2.000 anys d’antiguitat i que es troba en un bon estat de conservació. Al jaciment també s’ha trobat un forn d’època medieval i materials com ceràmica ibèrica oxidada pintada i alguns altres de ceràmica a mà. Les troballes arqueològiques al traçat de la xarxa de regadiu del canal Segarra-Garrigues són freqüents en segons quins punts del traçat de l’obra.

La troballa es va fer el 25 de juny i de moment s’han documentat 2 sitges d’època ibèrica, 3 sitges d’època romana, 2 sitges d’època tardana i 1 sitja d’una època que encara no s’ha pogut determinar. Igualment encara hi ha 2 sitges pendents d’excavar. Els arqueòlegs també han documentat una estructura en procés d’excavació retallada al geològic i reblerta de pedres amb molt material d’època romana i un recinte construït amb murs de pedra, excavat al nivell geològic, encara pendent d’excavar.D’altra banda, la descoberta de l’esquelet del cavall ha fet aturar temporalment l’excavació de la sitja on es troba a l’espera de la valoració que en pugui fer la Direcció General de Patrimoni.