Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Localitzen a Valls una plantació amb 2.200 plantes de marihuana vigilada per ‘rottweillers’

ACN Valls.-La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació amb 2.200 plantes de marihuana, en un immoble aïllat de Valls. S’ha detingut un home de 48 anys, de nacionalitat […]

Agències 10/11/2020

ACN Valls.-La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació amb 2.200 plantes de marihuana, en un immoble aïllat de Valls. S’ha detingut un home de 48 anys, de nacionalitat sèrbia, com a suposat autor dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació va arrencar a finals de juny quan la policia va tenir coneixement d’una informació relacionada amb el cultiu de marihuana en un habitatge de la partida Freixa, als afores de la ciutat, en direcció a Reus. Després de diverses investigacions, es va descobrir la casa aïllada, on no no havia activitat quotidiana i custodiada permanentment per dos gossos de presa de la raça ‘rottweiler’, catalogada potencialment com a perillosa, segons informa la Guàrdia Civil.

De fet, quan la comitiva judicial va intentar accedir al recinte, van ser abordats pels dos gossos. Va caldre la intervenció d’agents del Seprona per fer-se càrrec dels animals en aquest operatiu.El dispositiu policial per desmantellar la plantació i detenir els propietaris es va muntar el passat divendres al matí. El jutjat en funcions de guàrdia de Valls va autoritzar l’entrada i registre de l’espai. A fora hi havia elements relacionats amb el cultiu ‘indoor’ de marihuana, a part d’una forta olor que provenia de dins la casa, la qual cosa feia sospitar que hi havia una plantació clandestina. Un cop dins, els agents van comprovar que no hi havia manera d’accedir ni a la planta superior ni al soterrani. Després de registrar minuciosament l’espai van descobrir com accedir a la plantació.Un muntacàrregues per accedir a l’amagatall de drogaLa Guàrdia Civil va localitzar al passadís un fals armari darrere el qual s’hi amagava un muntacàrregues que donava accés tant al pis de dalt com al soterrani de la casa. Dalt hi havia una plantació amb 1.050 plantes de marihuana en diferents estats de creixement. També hi havia una habitació dedicada a l’assecatge on s’hi van trobar 355 grams de cabdells. Al soterrani, darrere una finestra, es va descobrir un accés a una altra plantació, amb 1.150 plantes més, en estat òptim per a la seva recol·lecció, així com tota una infraestructura -amb sistemes de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat- per aconseguir un cultiu en les millors condicions. El detingut va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls, que va decretar-ne l’ingrés a presó, quedant tot el material intervingut.