Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’Observatori dels Drets de la Infància crearà un grup de treball específic per abordar la salut mental

ACN Barcelona.-L’Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat crearà un grup de treball específic per abordar la salut mental i assessorar el Govern en aquest àmbit. La consellera […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-L’Observatori dels Drets de la Infància de la Generalitat crearà un grup de treball específic per abordar la salut mental i assessorar el Govern en aquest àmbit. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que ha presidit aquest dijous la sessió plenària de l’observatori, ha advertit de l’afectació socioeconòmica de la pandèmia en infants i adolescents, entre els quals les temptatives de suïcidi han augmentat un 27% el 2020, segons dades del Codi Risc Suïcidi. Els hospitals també alerten d’aquest increment; en el primer trimestre del 2021, Sant Joan de Déu va atendre un 47% més d’urgències per salut mental en adolescents. Drets Socials treballarà amb Salut per elaborar un Pla específic per abordar la salut mental infanto-juvenil.

Cervera ha assenyalat que els infants, adolescents i joves són un dels grups de població “més afectats per les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia”, a conseqüència de l’increment de famílies en situació de pobresa i risc d’exclusió social, a més d’afegir nous perfils en aquesta situació. Aquesta és una de les conclusions del grup de treball específic creat per l’observatori per analitzar l’afectació de la covid-19 en la població infantil.