Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

L’Observatori Crític de Mitjans renova l’Anuari Mèdia.cat i el converteix en una publicació en paper

ACN Barcelona – L’Observatori Crític de Mitjans Mèdia.cat renovarà l’Anuari Mèdia.cat després d’onze edicions i el convertirà en una publicació en paper centrada en el periodisme i la comunicació. Inclourà […]

Agències 09/02/2023

ACN Barcelona – L’Observatori Crític de Mitjans Mèdia.cat renovarà l’Anuari Mèdia.cat després d’onze edicions i el convertirà en una publicació en paper centrada en el periodisme i la comunicació. Inclourà diferents continguts inèdits que aposten per la reflexió i l’anàlisi en profunditat sobre qüestions vinculades amb el periodisme i l’actualitat, el tractament mediàtic i el sector de la comunicació. També oferirà una selecció dels millors continguts publicats el darrer any a Mèdia.cat, com reportatges, anàlisis i entrevistes. Com ha canviat el rol dels corresponsals a l’estranger en un any marcat per la guerra a Ucraïna, qui té la propietat dels mitjans comarcals i l’amenaça del ciberassetjament centraran la primera nova edició.

També inclourà altres continguts inèdits com reportatges sobre periodisme i salut mental, una anàlisi de com es distribueix la publicitat institucional als mitjans. A més, compta amb un reportatge sobre la precarietat del fotoperiodisme, una entrevista a Paula Guerra Cáceres, del col·lectiu Algorace, que analitza l’impacte de la intel·ligència artificial a les comunitats racialitzades, i un repàs als casos recopilats al Mapa de la Censura el darrer any.

L’Anuari es podrà comprar a partir del 9 de febrer a través de prevenda i es publicarà el 29 de març. L’endemà, el 30 de març es farà una festa de presentació.

<strong>Nou disseny</strong>

La nova publicació en paper té un disseny més visual i actualitzat, amb un pes destacat de la imatge. Per això, també agafen més força les infografies, les fotografies i els gràfics, que permeten explicar continguts de manera més visual. La coberta ja és una declaració d’intencions a l’hora de reforçar la part visual del nou Anuari i és obra de l’il·lustrador Jordi Calvís.

El nou Anuari Mèdia.cat és un projecte coeditat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i Pol·len edicions, amb el suport de la Fundació Catalunya Fons.