Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’obra ‘Mirta en espera’ d’Ángela Palacios guanya el festival Catbasur i farà el salt a Buenos Aires

ACN Barcelona.-L’obra ‘Mirta en espera’ d’Ángela Palacios ha estat la guanyadora unànime de la 1a edició del Catbasur, el Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona, que s’ha celebrat a […]

Avatar
Agències 30/12/2019

ACN Barcelona.-L’obra ‘Mirta en espera’ d’Ángela Palacios ha estat la guanyadora unànime de la 1a edició del Catbasur, el Festival Internacional de Teatre Unipersonal de Barcelona, que s’ha celebrat a La Badabadoc de Gràcia durant el mes de desembre i ha servit per celebrar el cinquè aniversari d’aquesta sala teatral. El premi del jurat i el premi del públic han coincidit en reconèixer aquest monòleg que beu del ‘clown’ i el gènere musical i fa una paròdia dels contes de fades en què el príncep ve a salvar la princesa desvalguda. Com a espectacle premiat, ‘Mirta en espera’ viatjarà al Moscú Teatro de Buenos Aires, i a més de fer el salt a l’Argentina, serà programada en la temporada 2020-21 de La Badabadoc. La sala barcelonina ha creat aquest festival amb l’objectiu de ser una plataforma de promoció de la producció de teatre catalana i de vincular culturalment Catalunya, Buenos Aires, i Llatinoamèrica.

Les altres obres que competien en la primera edició del festival eren ‘El asesino imprevisto’ protagonitzada per Albert Requena, ‘Migrante’ de Juan Pablo Mazorra i ‘Cándida’ d’Anna Tamayo. Totes elles tenen en comú que només hi ha una persona dalt de l’escenari. Finalment, la premiada de la secció oficial ha estat l’obra d’Ángela Palacios, que farà residència a la sala de teatre Moscú a Buenos Aires i a més de presentar l’obra, la companyia assistirà a residències, tallers i visites culturals. El premi del públic consistia en formar part de la programació de La Badabadoc, i com que ha coincidit també com a premiada, serà ‘Mirta en espera’ l’escollida per al cartell de la temporada vinent. Des de l’1 de desembre han passat per la sala més de 800 persones, i allargarà fins al 13 de gener una de les obres argentines convidades, ‘El amante de los caballos’, d’Ana Scannapieco.El jurat del Catbasur l’han format el director d’escena Paco Azorín, experts com Ivan Mula o Carme Canet i la directora artística de Moscú Teatro de Buenos Aires, Cecília Santos, entre d’altres.El festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i segons els seus directors, Guadalupe Cejas i Ángel Grisalvo, l’èxit d’aquesta primera edició es deu al fet que es dona veu a un format teatral “poc visible i de molta qualitat”.