Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’OBC torna a la platja a l’estiu per sisena vegada amb la batuta de Michal Nesterowicz

ACN Barcelona.-L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà aquest divendres la sisena edició del concert ‘L’OBC a la platja’ per celebrar el Dia de la Música. La […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Barcelona.-L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà aquest divendres la sisena edició del concert ‘L’OBC a la platja’ per celebrar el Dia de la Música. La platja de Sant Sebastià serà de nou l’escenari d’un concert popular que els darrers anys han seguit 15.000 persones des de la sorra i que enguany dirigeix el polonès Michal Nesterowicz. Com sempre, el programa del concert és popular, amb clàssics com ‘Carmen’ de Bizet i altres compositors com Sibelius, Dvorák i Brahms, però els músics de l’orquestra també oferiran algun tastet del què interpretaran la temporada vinent a L’Auditori. El Museu de la Música se suma enguany al Dia de la Música amb dos dies de portes obertes, dijous i divendres, i un concert també gratuït a La Llanterna de L’Auditori.

En la sisena edició de ‘L’OBC a la platja’ Michal Nesterowicz es posa al capdavant de l’OBC per dirigir grans clàssics de Bizet, Sibelius, Saint-Saëns, Dvorák i Brahms, entre altres. Així és com, un any més, L’Auditori i la pròpia OBC “volen apropar la música clàssica a tota la ciutadania”, ha expressat el seu director, Robert Brufau. El violoncel·lista de l’OBC Jean Baptiste Texier ha destacat durant la presentació d’aquesta nova edició del concert de l’orquestra a la platja que el públic del concert sol ser molt “atent i respectuós”. I això, malgrat que el format de l’esdeveniment, amb la gent asseguda sense cadires sobre la sorra, convida a la trobada entre famílies i amics. “Estan molt callats i són receptius, i és molt bonic veure’ls venir sovint en grup, amb antelació i amb un pica-pica”, diu el músic. Per Texier el concert és una bona manera d’atreure un públic “nou i diferent, que pensa que no està fet pel món de la clàssica i que després venen a l’auditori amb entusiasme”.Quant als músics, l’ocasió també és especial i requereix una atenció extra perquè l’acústica a l’aire lliure no és la mateixa que a la sala de concerts, apunta Texier. “Hem de cuidar més el so i sortim de la nostra zona de confort, estem més atents”, ha comentat el músic. Dues pantalles gegants retransmeten el concert en directe, per facilitar-ne el seguiment. A més, l’espectacle s’enregistrarà (La Xarxa) i se’n farà una emissió conjunta a totes les televisions locals de Catalunya. Més endavant s’emetrà pel Canal 33. Gira de l’OBC al JapóTant Brufau com Texier han aprofitat l’ocasió per fer esment a la gira japonesa que emprendrà l’OBC aquest estiu, durant cinc setmanes. Una gira molt extensa pel que sol ser habitual en aquestes formacions orquestrals, ha destacat Brufau, i que durà els músics a diverses ciutats del Japó, entre les quals Tokio i Kyoto. L’OBC alternarà al Japó dos repertoris, d’una banda la versió operística del ‘Turandot’ de Puccini que ja es va estrenar a Barcelona fa unes setmanes en versió concert. De l’altra, un repertori de clàssica amb la 9a Simfonia de Beethoven i ‘El sombrero de 3 picos’, de Manuel de Falla. “Serà un ritme intens. Tenim moltíssims concerts i dos programes bastant diferents”, ha constatat el viol·loncelista de l’OBC sobre una gira el cost de la qual supera el milió d’euros, i que es finança segons Brufau tant amb la taquilla dels concerts com amb les aportacions de moltes entitats japoneses bolcades en l’Olimpíada cultural que celebra el país com a prèvia als Jocs Olímpics del 2020.