Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Llum verda d’Urbanisme a una modificació del POUM de Tarragona sobre volumetria d’edificis

ACN Tarragona.-Modificat el POUM de Tarragona en matèria de volumetria d’edificacions. La Comissió territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha donat llum verda al text refós de la modificació puntual […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Tarragona.-Modificat el POUM de Tarragona en matèria de volumetria d’edificacions. La Comissió territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha donat llum verda al text refós de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que regula les condicions d’edificació i d’ús de la clau 14a1, referent a l’ordenació volumètrica específica en situació consolidada, segons edifici existent o segons la llicència d’edificació concedida. Des d’Urbanisme s’argumenta que el planejament general de Tarragona determinava fins ara que els paràmetres d’edificació i ús estaven vinculats al contingut de la llicència d’obres. Aquest fet podia comportar dificultat de saber de forma senzilla les condicions d’edificació i ús de molts del solars de la ciutat.

La modificació promoguda per l’Ajuntament de Tarragona revisa la qualificació de la totalitat de les zones 14a1, els determina el paràmetres de parcel·la i edificació, a més dels usos que s’hi possibiliten, paràmetres que s’incorporen gràficament i normativa al POUM. I la Comissió d’Urbanisme hi ha donat conformitat.Declarat sòl no urbanitzable un sector a l’oest de Castellvell del CampD’altra banda, la comissió ha aprovat definitivament la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament urbanístic, relativa a l’àmbit del sector SAU-1, de Castellvell del Camp (Baix Camp). La proposta té com a finalitat canviar la classificació de sòl urbanitzable residencial a sòl no urbanitzable d’un sector, allunyat del nucli urbà, de 7,45 hectàrees, una capacitat de 70 habitatges i una edificabilitat de 15.000 m2. Els terrenys se situen a l’oest del municipi, en el límit amb el terme de l’Aleixar.A més, el document planteja l’existència d’una pedrera en funcionament al costat oest del sector, fet que n’impedeix, per incompatibilitat de l’activitat minera amb l’ús residencial, el desenvolupament. Paral·lelament la comissió ha valorat que, atesa la casuística urbanística de Castellvell del Camp, amb uns creixements residencials de baixa densitat extensos en ocupació de territori i dispersos, la iniciativa de desclassificar un sector de la perifèria és una proposta per afavorir un desenvolupament urbanístic sostenible.