Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Llum verda al servei de bicicleta metropolitana, previst per a finals del 2022

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat aquest dimarts l’establiment del nou servei de bicicleta pública intermunicipal, que s’espera que comenci a funcionar a finals del 2022. Recollint l’experiència […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat aquest dimarts l’establiment del nou servei de bicicleta pública intermunicipal, que s’espera que comenci a funcionar a finals del 2022. Recollint l’experiència de l’e-Bicibox i del Bicing de Barcelona, es vol crear un servei d’abast “més ampli, potent i ambiciós” que complementi la xarxa de transport públic. Així ho ha destacat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, que ha avançat que l’objectiu és aconseguir fer compatible el nou servei amb el sistema ja establert a la capital catalana. En una primera fase, hi haurà 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis. Progressivament, s’espera arribar a totes les localitats de l’AMB.

El nou servei serà de titularitat de l’AMB, que el coordinarà d’acord amb els municipis. Un cop passat aquest estiu, l’ens aprovarà el conveni base amb què cada ajuntament signarà el desplegament de la bicicleta metropolitana. Pel que fa a l’explotació, TMB serà el gestor del servei i farà un concurs públic per adjudicar-ho a un operador privat. La intenció és que la fase inicial, que començarà entre setembre i desembre del 2022, permeti distribuir el servei a l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.En una segona fase, l’AMB seguirà treballant amb la resta de consistoris metropolitans perquè progressivament s’adhereixin al servei i l’incorporin. D’altra banda, l’ens treballa amb l’Ajuntament de Barcelona per integrar el nou servei i el bicing en un sistema compatible. Sobre l’actual servei e-Bicibox, l’AMB informa que seguirà actiu fins a la posada en marxa del de la bicicleta pública metropolitana. Posteriorment, els usuaris es traspassaran al nou sistema, i les infraestructures de l’e-Bicibox es reconvertiran per al Bicibox, el servei d’aparcament de bicicletes particulars.L’AMB recorda que el Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024 considera la bicicleta com una de les línies estratègiques “clau” per impulsar el canvi d’hàbits en la mobilitat.