Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Llum verda al planejament per impulsar la transformació de les Tres Xemeneies del Poble-sec de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment una Modificació del Pla General Metropolità de l’àmbit de les Tres Xemeneies, entre el Poble-sec i el Raval, amb l’objectiu de “revitalitzar-lo”, segons afirma el consistori. El pla deriva de l’acord amb la propietat de dos edificis buits de l’àmbit, a través del qual la ciutat disposarà d’un edifici per ubicar un centre d’emergències i renovarà jardins. La propietària també invertirà 6,2 milions en equipaments i habitatge assequible, que a canvi podrà fer oficines per a empreses en un edifici de 20.300 metres quadrats.

D’altra banda, la Comissió ha aprovat per unanimitat el projecte del nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), que es construirà a Montcada i Reixac fruit d’un conveni urbanístic signat el 5 de novembre del 2014 entre els dos ajuntaments. El consistori barceloní preveu invertir-hi 19 milions d’euros. Està projectat en la finca coneguda amb el nom de Torre Doña Juana, al costat del cementiri de Collserola, dins dels límits del Parc Natural de Collserola.

Publicitat

Es construirà dins d’un espai tancat d’uns 25.750 metres quadrats (2,6 hectàrees), amb edificis, espais lliures enjardinats i espais d’esbarjo per als animals. La superfície construïda, d’uns 6.000 metres quadrats, inclou l’edifici de serveis centrals i gateres (de planta baixa i dos nivells de soterrani) i les edificacions dels boxes. El nou equipament tindrà capacitat per a 350 gossos i uns 150 gats.

El nou equipament substituirà les instal·lacions del CAACB actual, ubicat a la carretera de l’Arrabassada, una construcció del 1972 concebuda com a gossera que, per les seves limitacions i mancances estructurals, dona actualment una resposta “limitada” a les necessitats dels animals que acull.

Nou passeig de la Mar Bella

Finalment, la Comissió també ha aprovat inicialment el projecte executiu per renovar el passeig de la Mar Bella, en el tram que va del CEM La Mar Bella fins a Josep Pla. És el primer dels tres àmbits del passeig en què s’actuarà, i significarà l’inici de la transformació del front marítim per cosir-lo amb els barris i l’eix Besòs.

El projecte seguirà la tramitació per aprovar-se definitivament i tenir els tràmits llestos per iniciar les obres el pròxim mandat. El consistori calcula que podrien començar el segon trimestre del 2024, amb una durada de 20 mesos i una inversió d’uns 21,2 milions d’euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió