Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Lloret de Mar aplicarà protocols de detecció i prevenció d’assetjament sexual en edificis municipals

ACN Lloret de Mar.-Lloret de Mar (Selva) crearà i aplicarà protocols per a prevenir, detectar i actuar contra els cassos d’assetjament sexual en edificis municipals. La regidora d’Igualtat, Ana García-Castany, […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Lloret de Mar.-Lloret de Mar (Selva) crearà i aplicarà protocols per a prevenir, detectar i actuar contra els cassos d’assetjament sexual en edificis municipals. La regidora d’Igualtat, Ana García-Castany, ha destacat que fins ara el municipi ja tenia protocols d’aquest tipus que protegia els treballadors i treballadores respecte altres companys, però no d’usuaris. A més, altres ciutadans també estaven en una “situació molt greu d’indefensió” davant dels seus agressors en activitats municipals. Aquest dilluns s’ha aprovat per unanimitat un pacte municipal que fixa la creació d’aquests protocols i preveu començar aplicar-los amb un màxim de 45 dies hàbils. Una de les accions és crear tríptics informatius sobre la protecció a les víctimes.

Els equipaments públics de Lloret de Mar (Selva) estaran lliures d’assetjaments sexuals a partir d’ara amb l’aplicació de protocols interns i externs. Així s’ha aprovat de forma unànime aquest dilluns en el plenari municipal arran d’una iniciativa del Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament (LEAD).El pacte municipal aprovat aquest dilluns es basa en dos tipus de protocols: els interns i els externs. Els primers mostraran quines gestions i quins mecanismes s’han d’aplicar en cas d’assetjament sexual o també altres conductes masclistes. Tots ells tindran una part genèrica i una altra part que s’adequarà a les casuístiques de cada equipament municipal.Per altra banda, els protocols externs es basaran en la creació de tríptics informatius per fer “pedagogia i informar a les víctimes” sobre els mecanismes que hi ha per evitar i lluitar contra els assetjaments sexuals. Així ho ha explicat la regidora d’Igualtat de Lloret de Mar, Ana García-Castany. La regidora també ha detallat que aquest conjunt de mesures es crearan amb la intenció de “crear un tallafoc davant de les actituds masclistes”.García-Castany ha detallat que a dia d’avui ja hi havia protocols d’actuació per a casos d’assetjament entre treballadors municipals, però que en els casos d’assetjament per part d’usuaris dels serveis i activitats de l’Ajuntament respecte a treballadores i altres usuàries, les víctimes estaven “desemparades”.Per altra banda, la comissió antiassetjaments ja existent rebrà totes les denúncies que s’efectuïn a través d’aquest mecanisme. Una vegada rebuda la denúncia aniran fent un seguiment dels casos per comprovar que la víctima compta amb tot el suport necessari i les mesures en contra de l’agressor s’apliquen correctament.Aplicació abans de 45 dies hàbilsTot i l’aprovació per unanimitat del pacte municipal, la portaveu de Força Lloret ha volgut incloure una esmena. Boltran ha proposat que aquests protocols estiguin enllestits amb un màxim de 45 dies hàbils.El pacte municipal de prevenció i detecció d’assetjaments sexuals inclourà qualsevol dependència municipal i equipament esportiu o cultural de titularitat de l’Ajuntament de Lloret de Mar.