Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Llorach anuncia que la CCMA fomentarà un “espai de comunicació propi” a l’Aran

ACN Barcelona.-La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha anunciat aquest dilluns la voluntat de l’ens públic de fomentar un “espai […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha anunciat aquest dilluns la voluntat de l’ens públic de fomentar un “espai de comunicació propi” a l’Aran. Llorach ho ha dit al Conselh Generau d’Aran, en el marc de la conferència titulada ‘Per la construcció de l’espai de comunicació aranès’. L’acte l’ha presentat Francés X. Boya, síndic d’Aran. “Volem contribuir i col·laborar per una llengua viva i de prestigi. Volem treballar per un sector audiovisual que aposti també per l’entreteniment i per la programació infantil. Volem que l’aranès millori la seva presència a internet. Volem, en definitiva, contribuir al fet que, a la Vall d’Aran, es pugui viure plenament en aranès”, ha afirmat Llorach.

TV3 i Catalunya Ràdio hi contribuiran facilitant el suport en la distribució de continguts i aprofitant estructures digitals perquè la població aranesa pugui accedir-hi. També s’incrementarà el volum de productes fets específicament en aranès o bé doblats. Llorach ha especificat que aquesta producció inclourà entreteniment o dibuixos animats, entre d’altres.Per a tot plegat, la vicepresidenta de la CCMA ha considerat “prioritari” fomentar el sector audiovisual a la Val d’Aran, engegant-hi projectes “fets i pensats en aranès”.