Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Llop respon a PP i Cs que té un “absolut respecte a les resolucions judicials” i suggereix que qui vol influir són ells

ACN Madrid.-La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha respost a PP i Cs que té un “absolut respecte a les resolucions judicials” després de les crítiques de l’oposició per les […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Madrid.-La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha respost a PP i Cs que té un “absolut respecte a les resolucions judicials” després de les crítiques de l’oposició per les declaracions que va fer a El País aquest cap de setmana sobre els recursos contra els indults. “Potser qui vol influir és qui està dient que jo tinc intenció d’influir”, ha dit Llop aquest dilluns en una atenció als mitjans a Astúries. La titular de Justícia ha insistit que “qui fa aquestes manifestacions desconeix com és el sistema judicial i desconeix l’absoluta independència que tenen els magistrats del Suprem”. Llop ha reiterat que veu “força improbable” que l’alt tribunal anul·li els indults.

“De fet, l’Advocacia de l’Estat ha al·legat que existeix una manca de legitimació per part de les forces polítiques que han presentat recurs. És una qüestió merament jurídica i tècnica”, ha dit.El PP insisteix a criticar-hoEl PP ha insistit aquest dilluns en la crítica a Llop per les declaracions a El País. El secretari de Justícia del PP i conseller madrileny, Enrique López, ha assegurat que l’afirmació de la ministra és “inapropiada”. La vicesecretaria de Política Social dels populars, Ana Pastor, ha demanat a Llop que “deixi tranquil·les a les institucions de l’Estat” i no “s’immisceixi” en la feina dels tribunals.