Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Llop carrega contra la “intolerable” violència de gènere en el seu discurs després de ser elegida presidenta del Senat

ACN Madrid.-La nova presidenta del Senat, Pilar Llop, ha fet un al·legat en contra de la violència de gènere en el seu primer discurs al capdavant de la cambra alta […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Madrid.-La nova presidenta del Senat, Pilar Llop, ha fet un al·legat en contra de la violència de gènere en el seu primer discurs al capdavant de la cambra alta espanyola. En la sessió constitutiva del Senat, ha assegurat que els representants públics tenen “la obligació d’acabar amb la violència masclista”, que és “intolerable al segle XXI”, i ha apel·lat “no només a les dones” per fer-hi front. Per exemplificar la desigualtat entre homes i dones, a més, ha recordat que segueix havent-hi més senadors i senadores malgrat que les dones són “més de la meitat de la població”. “En conseqüència, hem de ser presents a tots els espais públics i formar part activa de la presa de decisions”, ha afirmat.

Llop no ha fet esment explícit al debat territorial ni a la situació catalana, però sí que ha reivindicat el Senat com a “crucial en el debat” per tal d’assolir el “perfeccionament” del sistema autonòmic. “Serà essencial actuar amb generositat, tolerància i respecte envers totes les sensibilitats”, ha advertit, i “tenint en compte els elements històrics, polítics, culturals i lingüístics que enriqueixen la originalitat de les comunitats autònomes”.Per a la presidenta del Senat, l’Estat autonòmic és “una realitat consolidada inqüestionable” i “un dels països més descentralitzats del món”. Alhora,, ha exalçat la Constitució com a “instrument polític i jurídic fonamental que ha permès la consolidació del sistema democràtic”. “Aquesta fita s’ha aconseguit amb un sòlid engranatge institucional, però també a través del pluralisme polític, de les eines de sanejament democràtic, de la garantia de separació de poders i dels estatus d’autonomia”, ha conclòs.