Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Lliures reelegeix Fernández Teixidó com a president i es compromet a concórrer a les properes eleccions catalanes

ACN Barcelona.-Lliures ha celebrat aquest dijous la seva cinquena conferència política i ha designat l’exconseller de la Generalitat Antoni Fernàndez Teixidó com a president. Teixidó va renunciar al càrrec el […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-Lliures ha celebrat aquest dijous la seva cinquena conferència política i ha designat l’exconseller de la Generalitat Antoni Fernàndez Teixidó com a president. Teixidó va renunciar al càrrec el 2019 després de discrepàncies per l’aliança de Lliures amb la candidatura de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls a les eleccions municipals, però ara recupera el lideratge de la formació, que es reivindica com a centrista i catalanista. Completaran el Comitè Executiu Ferran Brea, Guillem Espaulella, Montserrat Galí, Víctor Gay Zaragoza, Isabel González, Pere Gotanegra, Javier Hermosín, Nacho Julià, Roger Montañola, Jordi Montanya, Carles Morato, Humbert Palafolls, Àgata Peñalver, Rebeca Reverter, Manuel Romero, Josep Soler i Inma Vivancos.

La conferència política també ha acordat concórrer a les properes eleccions al Parlament, tot i que ha estès la mà a altres partits de l’espectre ideològic per fer-ho conjuntament. En un comunicat, Lliures ha defensat que una candidatura “única i forta” és clau per posar solució als problemes de Catalunya i ha fet una crida a “convidar” les formacions, organitzacions i persones del catalanisme no independentista per presentar-se conjuntament als comicis catalans. De fet, Lliures estava estudiant des de fa mesos una aliança amb la Lliga Democràtica, liderada per la politòloga Astrid Barrio i l’expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, tot i que per ara no ha fructificat.