Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Llibertat amb càrrecs per a un membre de Castellers de Barcelona detingut per vuit delictes d’abús sexual a menors

ACN Barcelona.-Un jutjat de Barcelona ha decretat llibertat amb càrrecs per a un membre de Castellers de Barcelona detingut per vuit delictes d’abús sexual a menors. Els Mossos d’Esquadra han […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-Un jutjat de Barcelona ha decretat llibertat amb càrrecs per a un membre de Castellers de Barcelona detingut per vuit delictes d’abús sexual a menors. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que l’home va ser detingut ahir i han explicat que la investigació va començar el febrer passat a partir de les denúncies d’algunes de les víctimes. De la seva banda, Castellers de Barcelona ha explicat en un comunicat que el membre de la colla va ser expulsat de manera “cautelar i immediata” tan bon punt la Junta va tenir coneixement dels fets a l’espera d’aclarir-los. L’entitat afegeix que ha acompanyat totes les persones afectades i que està treballant “per protegir la canalla i evitar possibles futures situacions”.

Al text els Castellers de Barcelona indiquen que després de ser informats del “possible comportament inadequat i d’abusos” es van posar en contacte amb la Unitat Funcional d’Abusos a Menors (UFAM) de l’Hospital Sant Joan de Déu per derivar els possibles casos a especialistes.Paral·lelament van contactar amb la Fundació Vicki Bernadet per rebre assessorament respecte les accions a emprendre. D’altra banda, “les persones majors d’edat afectades” van ser posades en contacte amb l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS).Finalment, continua l’entitat, els professionals de la UFAM van considerar que hi havia indicis d’abusos i van actuar d’ofici denunciant el cas a la Fiscalia.Castellers de Barcelona treballa en un protocol que permeti evitar situacions com aquesta “en un espai tan específic com és el món casteller”. Alhora treballa amb els tècnics de canalla perquè rebin formació en prevenció i se’ls “exigeix” tenir el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual en negatiu.En declaracions a l’ACN, el president de l’entitat, Ramon Gil, ha explicat que els primers episodis del comportament del presumpte autor dels abusos haurien tingut lloc fa més d’un any, i ha assegurat que van actuar tan bon punt en van tenir coneixement. En aquest sentit ha dit que se’l va apartar dels Castellers de Barcelona “de manera fulminant” fins que s’esclarissin els fets.