Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Lleida incorpora deu agents covid que vetllaran pel compliment de les mesures sanitàries i pel civisme a la ciutat

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha incorporat aquest mes de juny deu Agents Covid. La seva principal tasca serà vetllar pel compliment de les mesures per evitar la propagació de la […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha incorporat aquest mes de juny deu Agents Covid. La seva principal tasca serà vetllar pel compliment de les mesures per evitar la propagació de la covid-19 i per la salut dels lleidatans, fent especial èmfasi en l’atenció als temporers que arribin a Lleida durant la campanya de la fruita. Així mateix, també fomentaran el civisme i la bona convivència a la ciutat. Els Agents Covid, que dependran de la Guàrdia Urbana de Lleida en coordinació de la Regidoria de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de la Paeria, han iniciat el seu contracte amb una formació de quatre dies i estaran en actiu fins el febrer del 2022.

Les principals funcions dels Agents Covid seran informar, sensibilitzar i promocionar actituds cíviques amb l’objectiu de millorar la bona convivència i el respecte entre la ciutadania. En aquest sentit, faran mediació per a la resolució de conflictes cívics i conscienciaran els ciutadans sobre el sistema de recollida de residus municipals per a millorar l’adaptació de les persones nouvingudes al municipi durant la campanya de la fruita.A la vegada, duran a termes tasques de control i seguiment del compliment de les mesures sanitàries previstes per la prevenció de la covid-19. Entre altres, controlaran accessos d’equipaments municipals i les possibles acumulacions de persones en actes públics; vigilaran i promocionaran les mesures personals i comunitàries per la prevenció del coronavirus, i també controlaran i faran seguiment del compliment dels aïllaments domiciliaris i donaran suport a les persones aïllades a per la covid-19.El CiviCar detecta 301 vehicles mal aparcats, la majoria en doble fila El nou dispositiu lector de matrícules que ha incorporat la Guàrdia Urbana de Lleida en un dels seus vehicles (CiviCar) ha detectat, entre el 13 i el 28 de maig 301 infraccions de circulació, de les quals 163 correspon a dobles files, 11 a infraccions ocupant el carril bicicleta o el carril bus, 72 per estacionar en vies senyalitzades amb senyals de prohibició o 36 per estacionar en voreres o passos de vianants, entre altres. Els controls s’han realitzat en franges horàries curtes i només en dies laborals.Els carrers on s’han detectat més infraccions han estat el carrer Segrià, el carrer Cristòfol de Boleda, el carrer Segòvia, el passeig de Ronda, l’avinguda de València, el carrer Riu Ebre, rambla Ferran, Doctora Castells i l’avinguda Prat de la Riba. De moment, l’Ajuntament de Lleida envia cartes d’advertiment als infractors i, a partir del 7 de juny, ja preveu començar a sancionar.Renovació del conveni entre la Paeria i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de LleidaL’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió de Seguretat i Civisme celebrada aquest dimecres també ha donat llum verda a la renovació del conveni entre la Paeria i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Lleida, una aprovació que haurà de ser sancionada pel ple municipal. Pueyo ha destacat el “gran paper” que els voluntaris realitzen a la ciutat, especialment el darrer any i mig amb motiu de la covid-19.