Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Lleida estrena el ‘Lletra Petita’ amb un ampli ventall de llibreries locals que atrauen centenars de famílies i infants

|

- Publicitat -

ACN Lleida – El ‘Lletra Petita’, el primer festival dedicat a la literatura infantil i juvenil de Lleida, omple aquest dissabte diferents espais de l’eix comercial amb les parades de la majoria de les llibreries de la ciutat i editorials del territori. La proposta ha atret centenars d’infants i famílies que han pogut fullejar i comprar entre un ampli ventall de llibres. “Estem molt contents perquè aquest era l’objectiu principal” del certamen, ha explicat Mertxe París, coorganitzadora i responsable de la llibreria El Genet Blau. El festival, ha dit, també busca fomentar la “lectura compartida” entre pares i fills.

La jornada es completa amb activitats innovadores i té un espai dedicat a l’escriptor Josep Vallverdú, que ha assistit a l’acte inaugural i ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar la importància de la “paraula i de la lectura”. De fet, el manifest per inaugurar l’esdeveniment s’ha llegit, precisament, al racó on al llarg del dia es llegiran fragments de textos de l’autor, tant per part de professionals, com de la gent del carrer que s’animi a donar vida a les seves paraules.

Publicitat

El festival té lloc entorn de la Plaça Catedral i al pati de l’IEI, que ha acollit una de les propostes amb més èxit de públic. Es tracta de ‘Balla amb un conte’ a càrrec de Marta Casals, qui ha dinamitzat la lectura d’una obra infantil a través del ball davant de desenes d’infants i famílies.

“Fa temps que pensàvem que Lleida necessitava un festival així”, ha dit París, que ha recordat que al llarg d’aquest dissabte hi haurà també trobades amb escriptors i il·lustradors, espais per gaudir de la lectura i tallers.

“En aquest cas, hem buscat innovar amb les activitats i portar autors que no solen venir a Lleida, com per exemple el tàndem artístic que formen Meritxell Martí i Xavier Salomó”, ha conclòs la coorganitzadora del festival.

A més, s’ha organitzat una jornada professional a la Sala Alfred Perenya, on es duran a terme conferències adreçades a mestres, bibliotecaris i bibliotecàries i públic en general interessat en el foment lector i la literatura infantil i juvenil.

Per la seva part, Roser Guasch, de l’editorial 4 Contes, ha explicat que el ‘Lletra Petita’ és una oportunitat “molt bonica” que no volien deixar passar, i per això han muntat la seva parada. A més, considera que una jornada com aquesta té una gran rellevància per fomentar la lectura, sobretot entre els infants. “En un món en el qual vivim enganxats a les pantalles és molt important que els nens puguin venir a saludar-nos i a agafar els llibres”, ha dit en relació a l’intercanvi d’experiències lectores entre pares i fills. “Què hi ha més bonic que un conte ben explicat?”, ha somrigut.

La mateixa Guasch ha afirmat també que el ‘Lletra Petita’ serveix per escalfar motors de cara a Sant Jordi. “Animem la gent que surti al carrer per acompanyar-nos, és un pre-Sant Jordi com Déu mana, ben bonic”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió