Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Llargues cues per fer-se una PCR a la carpa instal·lada per Salut a la Zona Alta de Lleida

ACN Lleida.-L’exterior de la carpa instal·lada pel SEM a la Zona Alta de Lleida ha registrat llargues cues en la primera jornada del cribratge massiu que està duent a terme […]

Avatar
Agències 31/03/2021

ACN Lleida.-L’exterior de la carpa instal·lada pel SEM a la Zona Alta de Lleida ha registrat llargues cues en la primera jornada del cribratge massiu que està duent a terme Salut a la Zona Alta de Lleida a causa de l’elevat increment de casos de covid-19 detectats al municipi en les darreres dues setmanes. Les proves de detecció PCR han començat aquesta tarda i continuaran durant tot el dijous. De totes maneres, Salut ja va indicar que si hi havia una alta demana, s’estendran també a divendres. L’objectiu d’aquesta actuació és detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió, segons han explicat des de Salut.

El cribratge està dirigit a tota la població, però des de Salut s’ha convocat a través de missatges al mòbil a les persones d’entre 40 i 60 anys de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Primer de Maig, Eixample i Balàfia-Secà-Pardinyes, que són les que tenen una incidència acumulada més elevada en els últims 14 dies a la ciutat.El risc de rebrot a la ciutat de Lleida és de 552 punts, mentre que la taxa de reproducció del virus se situa en l’1,23. Durant la setmana del 21 al 27 de març s’han registrat 366 nous positius, mentre que en les dues anteriors van ser 277 i 269, respectivament. Actualment, 153 persones es troben ingressades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida, 30 de les quals a l’UCI. Tot i que Salut ha convocat a la gent, el cribratge està obert a la resta de veïns de Lleida que en els últims dies hagin pogut estar exposats a activitats amb un risc mitjà-alt o alt de contraure el virus. En el cas del risc mitjà-alt, s’inclouen restauració, activitats esportives en grup, centres d’estètica i perruqueries. Pel que fa a risc alt serien activitat física en llocs tancats, viatges i activitats en espais tancats sense guardar distància de seguretat.La tècnica utilitzada és la PCR. L’actuació pretén detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Així mateix, és una mesura per conscienciar la població de la necessitat de reduir l’activitat social i, sobretot, la interacció amb persones de fora del grup de convivència. Cal recordar que actualment les trobades socials estan limitades a quatre persones com a màxim en espais públics tancats i sis en espais públics oberts.