Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’ISE tanca portes amb l’assistència de més de 58.100 persones de 155 països

ACN null – L’Integrated Systems Europeu (ISE) ha tancat portes aquest divendres amb un balanç de 58.107 assistents en els 3 dies que ha durat, provinents de 155 països. Els […]

Agències 03/02/2023

ACN null – L’Integrated Systems Europeu (ISE) ha tancat portes aquest divendres amb un balanç de 58.107 assistents en els 3 dies que ha durat, provinents de 155 països. Els organitzadors celebren que l’exhibició de l’audiovisual i la integració de sistemes “ha superat totes les expectatives” amb “rècord” de visitants a les instal·lacions de Fira de Barcelona Gran Via. Alhora destaquen “l’ocupació rècord” en hotels, bars i llocs d’oci de la ciutat. Mike Blackman, director general d’Integrated Systems Events, ha considerat la setmana “extraordinària” i “gratificant” . La fira del 2023 ha estat, segons les mateixes fonts, la millor edició de l’esdeveniment a Barcelona, i ha superat l’última que s’ha celebrat, situada a Amsterdam.

Els organitzadors celebren, a més, que el primer dia la fira fos visitada pel rei d’Espanya, Felip VI, acompanyat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de la de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Alhora destaquen la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Dies abans de començar l’esdeveniment, Blackman afirmava en una entrevista amb l’ACN que el principal congrés mundial del sector audiovisual tindria un impacte a Barcelona d’uns 400 milions d’euros, per sobre de les xifres previstes inicialment. Blackman ja esperava superar “substancialment” la xifra dels 40.000 visitants de l’any passat, tal com finalment ha ocorregut.

Les empreses catalanes que han participat en l’edició d’aquest any de l’ISE també n’han fet un balanç “espectacular” i amb una “assistència que ha superat les expectatives”. Així ho ha explicat aquest divendres el president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant, que ha percebut “molta satisfacció” tant de les companyies participants com dels visitants.

“L’audiovisual està creixent d’una forma molt important i aquesta fira ho constata”, ha afegit Rutllant. El president del Clúster Audiovisual ha destacat per sobre la resta dues tendències del saló com són la producció virtual i els motors dels videojocs per generar escenes en tots els àmbits i la “gran evolució” de la realitat virtual.

La pròxima edició de l’ISE a Barcelona tindrà lloc del dimarts 30 de gener al divendres 2 de febrer del 2024.