Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’ISE crida diverses empreses del sector audiovisual a instal·lar-se a Catalunya: “Aquí ha molt talent jove”

ACN Barcelona – Aoto, Lang Iberia, B-Tech AV Mounts o Infiled són algunes de les empreses del sector audiovisual que s’han instal·lat a la demarcació de Barcelona atretes, en part, […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – Aoto, Lang Iberia, B-Tech AV Mounts o Infiled són algunes de les empreses del sector audiovisual que s’han instal·lat a la demarcació de Barcelona atretes, en part, per l’Integrated Systems Europe (ISE). El congrés ha generat un efecte crida de companyies internacionals, que asseguren que Catalunya els “facilita” el desplegament al sud d’Europa. “Aquí hi ha una part molt important de talent jove”, apunta el cap de vendes d’Infiled a Espanya i Portugal, Àlex Tomàs, en declaracions a l’ACN. “Des de Barcelona ens podem expandir cap al mercat hispanoamericà”, diu l’enginyer d’Aoto Guillermo Guzmán. Les companyies destaquen la demanda que hi ha a Catalunya i coincideixen a dir que preveuen augmentar les plantilles en els pròxims anys.

Així mateix, remarquen que l’ISE els permet fer més contactes en el sector tecnològic i arribar a clients de tot el món. El congrés enguany aplega més de 350 expositors, 250 experts i preveu rebre entre 12.000 i 15.000 visitants.

<strong>Les xineses Infiled i Aoto volen créixer en els pròxims anys</strong>

Dues de les empreses que s’han instal·lat a Catalunya atretes per l’ISE són xineses, Infiled i Aoto. En concret, ambdues van néixer a la ciutat de Shenzhen, una de les més grans del país i que destaca per aplegar diverses tecnològiques –també és on es van fundar grans marques com Huawei, per exemple-. Tant Infiled com Aoto han confirmat que en els pròxims anys volen augmentar el nombre de treballadors que tenen a Catalunya per tal d’expandir-se a nivell internacional.

En el cas d’Infiled, la companyia està especialitzada en el desenvolupament i fabricació de grans equips de vídeo amb tecnologia LED. L’empresa va aterrar fa dos anys a l’Avinguda Diagonal de Barcelona amb tres treballadors i enguany en té vuit. “Preveiem en créixer molt ràpidament”, explica el cap de vendes a Espanya i Portugal, Àlex Tomàs, que detalla que la voluntat és augmentar els equips de màrqueting i comunicació, servei tècnic i postvenda. “Catalunya era un referent a nivell tecnològic, diverses start-ups també s’estaven instal·lant aquí i això ens va influenciar molt per venir “, agrega. De fet, assegura que van tenir “molt clar des del primer moment” que les oficines a Europa havien d’instal·lar-se a la capital catalana.

Aoto es dedica a produir pantalles LED. Fins al moment a Barcelona només hi tenen magatzem des de fa “pocs mesos” i actualment estan muntant també oficines. “Tenim plantejat contractar enginyers i gerents de venda locals per tenir més presència al país i també a Llatinoamèrica”, resumeix l’enginyer Guillermo Guzmán. En aquesta línia, destaca que la capital catalana els permet expandir-se al mateix temps cap a Europa i el mercat hispanoamericà. De moment compten amb quatre treballadors.

<strong>L’alemanya Lang Iberia ha augmentat la plantilla en l’últim trimestre</strong>

Una altra de les empreses que ha arribat a Catalunya impulsada per l’ISE és l’alemanya Iberia Lang. Ho va fer el 2019 amb 10 treballadors i en l’últim trimestre ha contractat quatre persones més, de manera que actualment compta amb 14 empleats. Es tracta d’una companyia especialitzada en vendre al major i llogar material audiovisual d’alta gamma que a tot el món té 350 treballadors. A banda de Barcelona, també té oficines a Anglaterra i Suïssa.

En declaracions a l’ACN, el conseller delegat de Lang Iberia, Tom Voncina, destaca la demanda que han trobat a Catalunya i les facilitats que els aporta l’ISE. “Aquesta fira només ens pot portar avantatges, és una plataforma ideal per comunicar-se, trobar-se i buscar sinergies i missions”, assegura.

<strong>L’anglesa B-Tech AV Mouunts s’especialitza en la instal·lació de les pantalles</strong>

A banda de les pantalles, una part important és el muntatge i instal·lació d’aquestes. En això s’ha especialitzat l’anglesa B-Tech AV Mounts, que va arribar a Sant Boi de Llobregat fa deu anys. “Ens vam decidir per aquesta ciutat perquè és on estava situat el nostre principal importador d’Espanya”, explica el director de negocis de l’empresa, Nacho Olivé. A Catalunya la marca no fabrica, sinó que es dedica a la part més comercial.

La companyia ja participava a l’ISE quan es feia a Amsterdam i celebra que el saló es traslladés a Barcelona. “Ara és molt més fàcil que ens arribin clients”, diu Olivé. “És una cadena de valor de la que en sortim beneficiats tots”, afegeix.

<strong>LiveU i Aztec Event Services, en un punt “incipient”</strong>

A més d’aquestes empreses que ja tenen una estructura més consolidada a Catalunya, n’hi ha d’altres que es troben en un punt “incipient”. És el cas LiveU o Aztec Event Services.

LiveU es dedica, entre altres,  la transmissió de vídeo en directe i compta amb més de 5.000 clients repartits per 150 països. A Catalunya, fonts de la companyia expliquen que operen des de fa quatre anys i destaquen el “creixement molt ràpid” que han experimentat durant el 2022. Enguany la marca no ha tingut estand a l’ISE, però assegura que s’ho planteja de cara a l’any vinent, sobretot tenint en compte l’augment de negoci que ha registrat durant l’últim any.

La britànica Aztec Event Services va arribar a Barcelona el 2017 i ofereix serveis tècnics i productes audiovisuals per esdeveniments i exposicions. L’empresa està fent una mudança del seu magatzem i oficines i també es prepara per contractar a més gent en un futur pròxim.