Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’IRTA i la Diputació de Lleida anuncien la creació d’una nova parcel·la experimental a Maials, dedicada a l’olivera

ACN Barcelona.-L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Diputació de Lleida han anunciat aquest dissabte la creació d’una nova parcel·la experimental a Maials (Segrià), dedicada a l’olivera. Aquesta […]

Avatar
Agències 14/11/2020

ACN Barcelona.-L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Diputació de Lleida han anunciat aquest dissabte la creació d’una nova parcel·la experimental a Maials (Segrià), dedicada a l’olivera. Aquesta se sumarà a les ja existents dedicades als ametllers i a la tòfona, amb el sistema de reg automatitzat que permet a l’agricultor optimitzar el seu temps productiu i fer un millor seguiment a la collita. A més, en aquesta nova parcel·la experimental, també hi ha la intenció d’introduir varietats ancestrals d’oliva. L’anunci s’ha fet durant la Fira de l’Oli Verd, que s’ha celebrat durant dos dies la seva edició més atípica en format virtual i articulada en dues jornades tècniques.

L’alcalde de Maials, David Masot, ha destacat que, malgrat les circumstàncies adverses, “la fira s’ha pogut celebrar”. D’aquesta manera, creu, que ha mantingut el seu perfil “d’aparador del poble, de la Cooperativa i del seu producte més preuat: l’oli d’oliva”. Masot considera que l’experiència d’aquest any pot servir per obrir “noves perspectives” de cara al futur de la fira, que potser haurà d’explorar “altres vies”. “Els expositors, les entitats, els col·laboradors i el públic, són els que sempre ho han fet possible i han convertit la fira en un referent” ha subratllat.