Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’IPC puja nou dècimes a Barcelona i torna a la inflació després de nou mesos, situant-se en el 0,5%

ACN Barcelona.-Els preus a la demarcació de Barcelona durant el mes de gener van ser un 0,5% superiors al mateix període de l’exercici anterior. Segons les dades publicades aquest divendres […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-Els preus a la demarcació de Barcelona durant el mes de gener van ser un 0,5% superiors al mateix període de l’exercici anterior. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus el Consum (IPC) va pujar nou dècimes respecte al desembre i va tornar a la inflació, després de nou mesos a la baixa per la crisi de la covid-19. L’increment es deu a l’evolució en el preu dels subministraments de la llar –principalment l’electricitat i el gas-, que durant el primer mes de l’any es van encarir un 2,9% en termes interanuals, i dels aliments i begudes no alcohòliques, amb un augment del preu del 2,1%. A Catalunya, l’IPC durant el mes de gener es va situar en el 0,4%.

En concret, el preu de les begudes no alcohòliques va incrementar-se un 6,7% en termes interanuals, mentre que el dels aliments ho va fer en un 1,8%. Pel que fa als subministraments, l’electricitat i el gas es van encarir un 5,9%, mentre que l’aigua ho va fer tan sols un 0,1%. També van contribuir al creixement de l’IPC el sector del vestit i el calçat (+1,1%), l’oci i la cultura (1,1%) i els mobles i els articles de la llar (+0,6%).Per contra, el preu dels carburants per a vehicles va caure un 6,4% al gener, sent una de les partides que menys va contribuir al creixement. En la mateixa línia es van comportar l’ensenyament (-4%) i els serveis de telecomunicacions (-3,6%).