Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’IPC puja 1,3 punts a l’abril a Lleida i situa l’índex interanual en el 2,8%

ACN Lleida.-L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida acumula dos mesos consecutius a l’alça, després de caure al gener i febrer. Durant l’abril, els preus a la demarcació es […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Lleida.-L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida acumula dos mesos consecutius a l’alça, després de caure al gener i febrer. Durant l’abril, els preus a la demarcació es van encarir un 2,8% respecte al mateix mes del 2020, un 1,3% més en comparació a la variació interanual registrada al març (+1,5%), segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La pujada de l’IPC a Lleida en termes interanuals es deu principalment a l’evolució en el preu dels subministraments de la llar –que van encarir-se un 12,1% a l’abril i un 5% al març-, i del transport -un 7,5% a l’abril i un 3,7 al març-. La variació de l’IPC a Lleida està per damunt de la mitjana de Catalunya, que a l’abril va ser del 2% en termes interanuals.

Pel que fa a la resta dels grups, també destaca l’increment en altres béns i serveis (+2,6%); Sanitat (+1,6%); vestit i calçat (+1,2%); mobles i articles per a la llar (+1%), i alimentació i begudes no alcohòliques (-0,9%). Les begudes alcohòliques i tabac s’han incrementat un lleugre 0,1%. En canvi, han registrat caigudes els sectors de les comunicacions (-4,5%), Ensenyament (-3,6%), oci i cultura (-1,5%) i restaurants i hotels (-1,1%).