Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’IPC creix sis dècimes a Barcelona durant el mes d’abril i la taxa interanual se situa en l’1,8%

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) va créixer sis dècimes a la demarcació de Barcelona durant el mes d’abril, situant la taxa interanual en l’1,8%. Segons les dades publicades […]

Avatar
Agències 14/05/2021

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) va créixer sis dècimes a la demarcació de Barcelona durant el mes d’abril, situant la taxa interanual en l’1,8%. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la pujada de l’IPC a les comarques metropolitanes es deu principalment a l’evolució en el preu dels carburants –van encarir-se un 7,7% a l’abril i un 3,9% al març-, i dels subministraments de la llar, que durant l’últim mes van encarir-se un 7,5%, una pujada que se suma al 3,3% d’increment del mes de març. La variació de l’IPC a Barcelona és lleugerament inferior a la mitjana de Catalunya, que durant el mes de març es va situar en el 2% en termes interanuals.

Pel que fa a la resta dels sectors, també destaca l’increment en sanitat (+1,2%), i en el vestit i el calçat (+1,1%). D’altres sectors com la venda de mobles i articles de la llar (+0,5%) o els productes alimentaris i begudes no alcohòliques (+0%) no han registrat grans variacions en els preus. En canvi, alguns sectors sí que han registrat fortes caigudes. És el cas de les comunicacions i de l’ensenyament, on l’IPC durant el mes d’abril va caure un 4,7% i un 4% respectivament. Finalment, els preus als restaurants i als hotels (-1%), oci i cultura (-0,5%) i begudes alcohòliques i tabac (-0,3%) també van reduir-se, tot i que en menor mesura.