Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’IPC creix més d’un punt a Barcelona durant el mes de març i la taxa interanual se situa en l’1,2%

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) va créixer més d’un punt a la demarcació de Barcelona durant el mes de març, situant la taxa interanual en l’1,2%. Segons les […]

Avatar
Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) va créixer més d’un punt a la demarcació de Barcelona durant el mes de març, situant la taxa interanual en l’1,2%. Segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la pujada de l’IPC a les comarques metropolitanes es deu principalment a l’evolució en el preu dels carburants –van encarir-se un 3,9% al març, mentre que al febrer van abaratir-se un 1,4%- i dels subministraments de la llar, que durant l’últim mes van encarir-se un 3,3%, contrastant així amb la caiguda del 0,6% del febrer. La variació de l’IPC a Barcelona és lleugerament inferior a la mitjana de Catalunya, que durant el mes de març es va situar en l’1,3% en termes interanuals.

Pel que fa a la resta dels sectors, també destaca l’increment en els preus dels productes alimentaris i les begudes no alcohòliques (+1,6%), el vestit i el calçat (+1,2%) i la sanitat (+1,1%). Altres activitats com l’oci i la cultura (+0,5%) la venda de mobles i articles de la llar (+0,4%) i la venda de begudes alcohòliques i tabac (+0%) no van experimentar grans variacions en els preus respecte al març de l’exercici anterior, mentre que alguns sectors de la demarcació sí que van registrar fortes caigudes.És el cas del sector de les comunicacions i de l’ensenyament, on l’IPC durant el mes de març va caure un 4,9% i un 4%, respectivament. Finalment, els preus als restaurants i als hotels també van reduir-se, tot i que en menor mesura (-0,5%).