Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’IPC cau sis dècimes a l’octubre a Catalunya fins al -1,1% i encadena set mesos consecutius en negatiu

ACN Barcelona.-L’IPC a Catalunya va tornar a caure a l’octubre, concretament sis dècimes, i la taxa anual va quedar fixada en el -1,1%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-L’IPC a Catalunya va tornar a caure a l’octubre, concretament sis dècimes, i la taxa anual va quedar fixada en el -1,1%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Amb aquest, ja són set mesos consecutius en què la variació se situa en negatiu des que a l’abril, coincidint amb la primera onada de la pandèmia i l’estat d’alarma, ja registrés un descens del -0,7% i suposa el major descens de la sèrie històrica de l’INE després que al maig ja es registrés un -1%. Alguns dels grups que han contribuït més a la caiguda de preus han estat el transport (-5,5%), juntament amb la comunicació (-4,2%), l’educació (-4,1%) i l’habitatge, aigua electricitat, gas i altres combustibles (-3,8%).

En canvi, han pujat els aliments i les begudes no alcohòliques (+2,5%), el vestit i calçat (+1%) i les begudes alcohòliques i el tabac (+0,5%).