Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

L’IPC cau quatre dècimes al febrer a Catalunya i se situa en el 0,8%

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) ha caigut quatre dècimes al febrer a Catalunya i es va situar en el 0,8%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-L’Índex de Preus al Consum (IPC) ha caigut quatre dècimes al febrer a Catalunya i es va situar en el 0,8%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així, l’índex es torna a situar per sota l’1% després que al gener la variació anual fos de l’1,2%. Al conjunt de l’Estat, la taxa de variació anual de l’IPC al febrer és del 0,7%, quatre dècimes menys que al gener. Els grups que més van influir al febrer van ser el transport, amb una variació de l’1,8% -dos punts per sota que al gener per la caiguda de preus de carburants i lubricants-, les comunicacions (-0,7%) i l’habitatge, que retrocedeix dues dècimes, fins el -3,7% per la rebaixa del preu del gasoil per a la calefacció.

A Catalunya, els augments més destacats en la variació interanual corresponen als aliments i begudes no alcohòliques, amb un 2%; al transport, amb un 1,8%, i als restaurants i hotels, també amb un 1,8%. Per contra, ha baixat un 3,3% l’habitatge, l’electricitat i el gas.Quant a la variació mensual, l’oci i cultura va pujar un 1,2%, els restaurants i hotels un 1% i les begudes alcohòliques i el tabac un 0,4%. Per contra, van baixar el vestit el calçat en un 2,2%; l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i els altres combustibles en un 1,1% i el transport en un 0,8%.Pel que fa la variació mensual dels aliments, destaca l’augment del 4,5% de les fruites fresques, el 4,1% del sucre i del 0,6% dels cereals i derivats, mentre que s’han registrat caigudes de fins el 4,3% en peix fresc i congelat, de l’1,9% en la carn ovina i del 0,3% d’olis i greixos, entre d’altres.Per demarcacions, l’IPC va caure en els quatre territoris i només a Lleida es va situar per sobre l’1%. Així, a les comarques de Barcelona la taxa anual va caure tres dècimes, fins al 0,8%, a les de Girona va retrocedir mig punt, fins al 0,9%; a les de Lleida va disminuir quatre dècimes, fins a 1,3% i a les de Tarragona en tres dècimes, fins al 0,6%.Al conjunt de l’Estat, la taxa anual de l’IPC va disminuir en totes les comunitats al febrer respecte al gener, excepte a les Illes Canàries, on es va mantenir. Els majors descensos es van produir a Astúries, a la Navarra i al País Basc, amb baixades de sis dècimes.