Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’IPC baixa vuit dècimes a Lleida durant el mes de juliol i se situa en el 3,5% anual

ACN Lleida.-L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida es situa al 3,5%, dos dècimes més que el mes anterior en termes interanuals. Tot i això, al juliol s’ha registrat […]

Avatar
Agències 13/08/2021

ACN Lleida.-L’Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida es situa al 3,5%, dos dècimes més que el mes anterior en termes interanuals. Tot i això, al juliol s’ha registrat una pèrdua de vuit dècimes, segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Així, es trenca una tendència a l’alça registrada en els tres mesos anteriors. Els sectors que marquen l’encariment dels preus a la demarcació són, principalment, el dels subministraments de la llar –que van augmentar un 12,2% al juliol i un 13,2% al juny-, i del transport -un 8,4 al juliol i un 9,1% al juny-. La variació de l’IPC a Lleida està per sobre de la mitjana catalana, que al juliol s’ha situat en el 2,8% en termes interanuals.

Pel que fa a la resta de sectors, també destaca l’increment en sanitat (+3,4%); alimentació i begudes no alcohòliques (+2%); altres béns i serveis (+1,8%); restaurants i hotels (+1,3%); vestit i calçat (+1,3%) i mobles i articles per a la llar (+0,1%). En canvi, han registrat caigudes els sectors d’ensenyament (-3,6%), les comunicacions (-2,9%), oci i cultura (-1,1%) i les begudes alcohòliques i tabac (-0,4%).